Skriver for Carlsen og Rike

<b>Wall of fame </b>Per N. Sørensens kontor bærer preg av skientusiasme. Mange skistorheter har signert plakater, kort og effekter til Carlsens faste limerick-skriver. (Foto: Tore Sandberg)

<b>Wall of fame </b>Per N. Sørensens kontor bærer preg av skientusiasme. Mange skistorheter har signert plakater, kort og effekter til Carlsens faste limerick-skriver. (Foto: Tore Sandberg)

Av
Artikkelen er over 18 år gammel

En danske på bussen skrev med sin penn så godt at han ble Carlsens limerick-venn. Om Bjørndalen og Traa han gleder store og små med «Nordigardens» ord til alle OL-renn.

DEL

Per Nørgaard Sørensen, «Nordigarden», er kanskje Norges mest kjente limerick-skribent. Spesielt når Jon Herwig Carlsen kommenterer ski på TV.
Siden 1994 har danske Sørensen, som bor på Tranby, fôret Carlsen og Kjell Kr. Rike med limericker hver gang det er skibegivenheter på TV.
- Det startet med at jeg sendte inn limericker til en Statoil-konkurranse, men vant ingenting. Da tenkte jeg at kanskje Carlsen og Rike kunne bruke noe av det. Jeg likte stilen deres veldig godt, og de hadde jo allerede lest opp litt rim og dikt, forteller den 41-år gamle trebarnspappaen.
Og sånn ble det. Til nå har «Nordigarden», som han kaller seg når han skriver, skrevet 742 limericker til de to TV-personlighetene.
- Vi har en avtale om at jeg skriver og de bruker det de ønsker akkurat når de vil.

Elsker ski

- Jeg vet ikke helt hvordan det hele startet, men jeg skrev noen dikt da jeg gikk på skolen, minnes Sørensen. Men det var konkurransen i 1994 som satte fart på pennen.
«Nordigarden» skriver om det som faller ham inn der og da, enten det er politikk, skole, Strømsgodset, Jostein Flo eller ski.
For dansken er veldig opptatt av alt som har med ski å gjøre. Som barn var det ut på ski så fort han hadde sjansen.
- Ja, vi kunne gå på ski i Danmark da jeg var barn, sier Sørensen med et smil.
«Nordigarden» var til stede både under VM i Ramsau og VM i Trondheim, men han brenner mer for å gå på ski enn å se på ski.
- Men OL i Torino i Italia 2006 håper jeg virkelig å få med meg.

Per vs. «Nordigarden»

Sivilingeniøren fra Tranby setter seg sjelden ned for å skrive limericker. De bare dukker opp i hodet hans, og da har han alltid en blokk for hånden.
- Hvis jeg hører noen snakke om noe, eller jeg leser noe i et blad eller en avis, så dumper det bare ned noen rimord i hodet, forklarer den blide danske.
Spesielt på bussen mellom Tranby og Lysaker er det blitt unnfanget mange limericker.
- Da får jeg tid til å slumre og tenke litt.
I skrivende stund har Per N. Sørensen skrevet 1799 limericker. Alle samlet i tre store bøker.
Når du leser dette, har det tallet trolig blitt enda høyere.
- Jeg er Per Sørensen når jeg er på jobb, og «Nordigarden» når jeg skriver. Jeg bruker ikke arbeidstiden til å være «Nordigarden», understreker Sørensen.
Liers limerick-skribent skriver ikke bare til Rike og Carlsen. Han har også skrevet limericker til blant annet Drammens Tidende, kona Heidi og til klubbavisa til Norges første offisielt anerkjente Gammel Danskklubb.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken