Gå til sidens hovedinnhold

Skuffelse snudd til glede

Artikkelen er over 21 år gammel

Uten forvarsel hevet forbundsstyret i Norges Skytterforbund nedre aldersgrense fra 12 til 17 år i pistolskytternes junior-NM felt. Etterpå ble den senket til 14 år. For svært lovende Aleksander Ringstad (16) og Trude Cecilie Berg (14) i Drammen Pistolklubb ble dyp skuffelse etter hvert snudd til glede.

De to skytterne i Drammen Pistolklubb tilhører norgestoppen, og hadde årets junior-NM i felt som sitt store mål. Der skulle de slåss om medaljer - helst av edleste valør. Tidligere har de sanket både sølv og bronsemedaljer i felt, hvor det skytes 6 x 10 skudd med 22 kaliber.
Skuffelsen var derfor enorm da det uten forvarsel lå beskjed på hjemmesidene til arrangøren, Steinkjer Pistolklubb, om at aldersgrensen i junior-NM felt plutselig var hevet fra 12 til 17 år. Dette ble vedtatt i forbundsstyret i Norges Skytterforbund 15. april.
- Beskjeden føltes utrolig bitter. Jeg ble ganske ergerlig. I vinter har jeg virkelig trent hardt for å delta i gullkampen i NM som går i månedsskiftet juli/august, sier Aleksander Ringstad.
Nå kan han imidlertid igjen trekke på smilebåndet. Noe senere kom det skriftlig beskjed fra lederen i fagkomité pistol, som er styremedlem i forbundsstyret, om at vedtaket ble omgjort. Aldersgrensen heves fra 12 til 14 år, og ikke fra 12 til 17 år.

«På linje»

- Da er vi på linje. Vi ønsker også at den nedre grensen skal gå ved 14 år, sier lederen i Drammen Pistolklubb, Jørgen Ringstad.
Det var han som gikk inn på hjemmesiden til arrangøren og fant ut at aldersgrensen var hevet.
- Jeg oppdaget endringen ved en tilfeldighet. Det merkelige er at vi aldri fikk noe forvarsel. Jeg deltok selv på årstinget 20. mars, og der hørte vi ikke noe om dette, sier Drammen Pistolklubbs leder.

Lover kamp

Nå fins det en mulighet for at Norges Skytterforbund velger å heve aldersgrensen i NM-junior felt fra neste år, men Jørgen Ringstad lover at det ikke skal bli så enkelt.
- Jeg tror reglene blir som de er nå. Vi kommer i hvert fall til å stå på for at grensen skal være 14 år i NM junior felt og ikke 17 år, sier lederen i Drammen Pistolklubb.
For Aleksander Ringstad, som tok sølv i junior-NM felt for to år siden, blir nå årets NM et virkelig høydepunkt.
- Da meldingen om aldersgrense-hevingen kom bestemte jeg meg for å slutte med pistolskyting tilsluttet Norges Skytterforbund, som er underlagt Norges Idrettsforbund. Jeg ville begynne med praktisk skyting som er tilsluttet et annet forbund, sa Aleksander Ringstad. Men nå blir det annerledes.
For lovende Trude Cecilie Berg, som skjøt til bronse for to år siden og sølv i fjor, så det ut til at ferien ville gå i vasken. Hun var klar for å droppe turen til Steinkjer, men kan nå finne fram kuler og krutt igjen.
De to Drammens-ungdommene skal kjempe om NM-medaljer både i felt, VM fin, VM hurtigfin og standard i Steinkjer.

Kommentarer til denne saken