Skuffet over finaletap

Mjøndalen mistet grepet på kampen etter pause og glapp finaleseieren på Ekebergsletta lørdag. (Foto: Erik Norrud)

Mjøndalen mistet grepet på kampen etter pause og glapp finaleseieren på Ekebergsletta lørdag. (Foto: Erik Norrud)

Av
Artikkelen er over 19 år gammel

MIF-juniorene valset opp med Vålerenga de første 20 minuttene av Norway Cup-finalen og burde scoret flere ganger.

DEL

Det ble "bare" med nettsusen til Christer Pedersen. Etter hvilen sloknet bruntrøyene og motstanderen utnyttet mulighetene til å avgjøre matchen. Sluttresultatet ble 2-1.

-Dette har skjedd veldig ofte i Interkretsserien i år. Godt spill i 1. omgang, men så har spillerne ikke orket mer, lød det fra en noe skuffet MIF-trener, Roger Wernersen.

Fortjent MIF-jubel
Han fikk se sine egne elever sprudle i store deler av den første halvtimen. Utallige ganger "så" vi ballen bak VIFs siste skanse. Blant annet hadde Simen Kortgaard en gylden mulighet til å putte ballen i
nota.

- Jeg hadde bare å sette høyrefoten til, men dessverre snerten ballen såvidt under foten og forbi meg, sukket Simen Kortgaard.
VIF-forsvaret hadde nok å stå i med da bruntrøyene herjet på bane 1. Kristian Horgen på høyrekanten hadde flere fine raid, men innleggene ble ikke tatt godt nok vare på.

Scoring ble det imidlertid ved Christer Pedersen som pluselig fikk stå umarkert foran motstandernes keeper. 20-åringen hadde bare å styre ballen i mål.

Og som sagt burde det vært atskill mer å heve armene i været for. De blådkledde ble overkjørt av oppglødde MIF-juniorer som øynet en triumf i det fjerne.

Mistet grepet

Etter hvilen mistet bruntrøyene grepet på kampen, og VIF overtok mer og mer av banespillet. Og utligningen måtte komme. Dyktige Kjell Magnus Bjørlow mellom stengene var sjanseløs på treffet til Thomas Husby Sæter fra langt hold.

Da Magnus Sylling Olsen like etterpå fikk marsjordre av dommeren på grunn av farlig spill (to gule kort), gikk luften nesten helt ut av MIF mannskapet.

Og bare noen minutter senere kan VIF slippe jubelen løs på Ekebergsletta. Innlegget fra høyre blir ekspedert i mål av Jonas Krogstad som fikk stå umarkert på kort avstand.


Det ellers så solide midtforsvaret til MIF slo sprekker etter at presset økte betraktelig i 2.omgang. MIF forsøkte forgjeves å utligne i sluttsekundene, men dyktigheten var ikke lenger til stede. At keeper Bjørlow også spurtet frem i angrep for å hjelpe til var forgjeves.

-Vi hadde håpet å komme til kvartfinalen med dette laget som ikke har imponert tidligere i år. At det til slutt ble en finale er derfor en kjempeprestasjon, mente Roger Wernersen og føyde raskt til.

-Nå ser vi fram til høstsesongen hvor klubben har bestemt at det skal satses på juniorlaget. Dermed får vi mønstre de beste spillerne i alle kampene. Det er viktig å beholde plassen i Interkretsserien, fortsatte
Wernersen.

Kampfakta:

Norway Cup, bane 1 Finale, klasse A: (gutter født etter 1.1.83).
1500 tilskuere

Vålerenga-Mjøndalen. 2-1 (0-1)
Mål: 0-1 Christer Pedersen (19), 1-1 Thomas Husby Sæter (38), 2-1 Jonas Krogstad (48)

Gult kort: Yassir Bassir, VIF, Babo Sarr,MIF, Magnus Sylling Olsen, MIF.
Rødt kort: Magnus Sylling Olsen, MIF
Dommer: Stig Amundsen, Lyn

MIFs lag: Kjell Magnus Bjørløw, Nils kr. Ness, Dag Erik Molandssveen, Mads Vårdal, David Smedshammer, Anders Ekholt, Babo Sarr, Magnus Sylling Olsen, Christer Pedersen, Simen Kortgaard (Ole Petter Jakobsen i 20 min), Kristian Horgen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken