FØRDE: Åskollens sisteskanse tok skylden for det første målet – og var sjanseløs på det andre som endret retning og ga hjemmelaget to plussmål å gå på før returmatchen i Drammen kommende lørdag.

Tapet til tross – Åskollens sisteskanse var frisk i uttalelsene. Han sammenlignet det suverent beste 3. divisjonslaget i Sogn og Fjordane med Birkebeineren. Og de nådde som kjent ikke opp i Buskerud og Åskollens 3. divisjonsavdeling.

– Vi lå under 0-2 mot IBK etter en halvtime i en seriekamp, og snudde til 3-2-seier på 60 minutter. Nå har vi 90 minutter på oss til å gjøre det samme mot Førde, analyserte Harila.

TABBE

21-åringen fikk en travel 1. omgang i Førde, der hjemmelaget styrte alt den første omgangen. Lokalmedia talte 7-0 i sjanser, og var ikke veldig langt fra sannheten.

– Men de var bare farlige på dødballer, mente Åskollen-trener Leif Helge Nordahl.
Begge scoringene kom også slik.

– Dødballene hadde en ekkel skru, mente Harila.

Han gikk ut og tapte duellen med Steinar Tenden på 0-1.

– Ballen skrudde bort fra meg, på det andre skiftet ballen retning, sa han – og tok det første på sin kappe.

Åskollen ble presset lavt før pause, var stresset med ball og ga bort kula hele tiden. I tillegg kom de aldri skikkelig oppi duellene.

– Vi lignet ikke oss selv i det hele tatt i 1. omgang. Vi visste hva som kom, men det er spesielt for spillerne å være i sin første kvalifisering. Mjøndalen måtte jo ha tre forsøk på å greie det, sa Nordahl.

HÅP

I 2. omgang fikk han elevene høyere opp på banen – inn i duellene – og seirende ut av duellene. Dermed ble omgangen jevn. På tampen var også både Morten Hagen og Thomas Backe nær scoring, sistnevnte på en heading.

– Den ballen så jeg langt inne i målet, fortsatte Nordahl.

Det samme gjorde nok hjemmefansen da en Førde-spiller fikk fritt leide etter at en Åskollen-forsvarer skled. Men skuddet ble praktfullt reddet av Petter Harila.

– Jeg synes vi spilte rundt dem i 2. omgang, konkluderte keeperen – som hakket tenner etter matchen i seks pluss og øsende regn.

Kanskje ikke så rart, foruten den nevnte redningen hadde han ikke mye å varme fingrene på de siste 45.