Fotball 3.div, avd. 8
Solberg - Åskollen 4-1 (2-0)

Solbergbanen
Målscorere: 1-0 Thomas Moen (12 min.), 2-0 Lars Fredrik Olsen (28 min.), 2-1 Petter Kalmo (61), 3-1 Magnus Hillestad (63 min.), 4-1 Petter Moen str. (75 min.)
Gule kort: Solberg: 3 Åskollen: 2. Dommer: Curt Arne Lannsertedt

Solberg kjørte over Åskollen i starten av kampen, og kom til flere store sjanser før Thomas Moen greide å score etter 12 minutter. Utover i omgangen spilte Åskollen seg inn i kampen, men Solberg fortsatte å ha de største sjansene. Lars Fredrik Olsens mål etter 28 minutter var en frekk lobb som Åskollen-keeper Thomas Gill var sjanseløs på. Mot slutten av omgangen presset bortelaget på, men ingen greide å omsette de mange innleggene i mål.
Annenomgang var jevnspilt. Åskollen fikk sin etterlengtede redusering etter 61 minutter, uten at det så ut til å tenne de gulkledte nevneverdig. I stedet tok Solberg over kampen, og pyntet på resultatet med ytterligere to mål. Dermed er Solberg nå oppe av nedrykkssumpen på en tiendeplass.

EGEN MEDISIN. - Vi ble enige om at vi skulle ta Åskollen ved å la dem smake sin egen medisin. Vi var aggressive i midtbaneleddet og gikk hurtig på mål i lengderetningen, forteller keeper og trener på Solberg, Roger Svendsen.
Han tror Åskollen, som ville ledet avdelingen med seier, tok for lett på kampen.
-Vi snakket om at Åskollen lett ville kunne undervurdere oss. Vi hadde ingenting å tape, og det virket som om Åskollen hadde tatt ferie, fortsetter treneren.
Nå er det sommerferie i tredjedivisjon fram til starten av august.
-Det blir moro å komme på trening igjen etter en to ukers ferie. Vi tar med oss denne seieren inn i høstsesongen. Vi er for gode til å rykke ned, sier Svendsen.

SKUFFET. Hjelpetrener i Åskollen, Thomas Larsen Sola, er skuffet etter fadesen i den siste kampen før ferien.
-Da dommeren blåste i gang kampen var det som å slå av en bryter. Vi hadde jobbet hele uken med ikke å undervurdere Solberg, og under oppvarmingen var vi tente. Jeg kan ikke tenke meg at det var noen som tok for lett på kampen, sier Larsen Sola.
Han greier ikke å sette fingeren på hva som skar seg.
-Vi har snakket om det, og har ikke kommet fram til noe godt svar. Dette var en av de kampene hvor ingenting fungerer. Vi fikk høye skuldre av 1-0-målet, og det preget oss veldig, sier treneren.
Han håper spillerne glemmer kampen fort.
-Det beste ville vært å ha en ny kamp ganske fort, hvor vi reiste oss igjen. Men jeg tror spillerne greier å riste dette av seg, sier Larsen Sola.
Vi er for gode til å rykke ned.
Roger Svendsen, Solberg-trener