Sørger over Formo

<b>OMKOM.</b> Tidligere OL-vinner Ivar Formo ble funnet druknet i Store Sandungen i Nordmarka tirsdag kveld. Dette bildet er fra Innsbruck OL i 1976 etter Formo tok gull på 50km.
FOTO: SCANPIX

<b>OMKOM.</b> Tidligere OL-vinner Ivar Formo ble funnet druknet i Store Sandungen i Nordmarka tirsdag kveld. Dette bildet er fra Innsbruck OL i 1976 etter Formo tok gull på 50km. FOTO: SCANPIX

Artikkelen er over 12 år gammel
DEL

Ivar Formos tragiske dødsfall rammet idretts-Norge med sjokk natt til i går. Skilegenden Oddvar Brå er tynget av sorg etter at han mistet sin gode venn og konkurrent.
-Vi ble Knoll & Tott i skisporet. Den gang var det ikke så vanlig at ungdommen spiste kirsebær med de store guttene, minnes Oddvar Brå, som traff oslogutten Ivar Formo for første gang som 12-åring under Hovedlandsrennet i Søre Ål i Lillehammer midt på 1960-tallet.
I første del av 1970-tallet var de Norges store navn i langrennssporet. I OL i 1976 var det Formo som hadde størst suksess med gull på femmila. For Brå ble det ikke gode plasseringer i det OL, men de to var med på sølvlaget i OL-stafetten fire år tidligere.
-Ivar var med på å gi langrennssporten ny giv på 1970-tallet. Det ble tatt nye steg i riktig retning, sier Oddvar Brå.
Ved 01-tiden tirsdag ble han varslet om Formos død i Nordmarka.
-Ivar satte seg alltid meget høye mål og jobbet hardt for å nå disse. Ofte kunne han virke litt streng utad, men hjertet var varmt. Han hadde omsorg for menneskene rundt seg, sier Oddvar Brå, som sist snakket med Formo lille julaften. (NTB)

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags