DRAMMEN: Andreomgangen endte faktisk med bare ett måls differanse 15–14.

Glassverket var foran 14-9 til pause, og vant 29-23 i Drammenshallen søndag.

– Vi må gi mer av oss selv enn dette. Vi skal aldri være grå mus på hjemmebane, var Glassverket-trener Kenneth Gabrielsens klare melding etter kampen.

Selv om seieren kom nærmest oppskriftsmessig er Gabrielsen skuffet over at laget ikke viser seg fra en mer underholdende side.

– Det er mange spillere som får sjansen i dag, og som ikke tar den fullt ut. Vi skal kline til også når vi er favoritter, ikke bare når vi er underdogs, sier Gabrielsen.

Sjekk detaljert kampreferat her

Fart og feil

Flints Marianne Iversen, lillesøsteren til GIFs Monica Iversen, scoret det første målet etter at begge lag hadde rotet bort sine angrep.

Glassverket viste til tider godt kontrings- og ankomstspill, men gjorde også mange unødvendige feil.

I det etablerte angrepet hadde GIF høy fart og godt opprullingsspill i starten av kampen, men etter at det ble gjort en del bytter, mistet Glassverket litt flyt.

Plass på linjen

På linjen fikk Monica Iversen mye plass, og scoret nest flest for hjemmelaget med seks. Blant annet fikk hun flere fine innspill fra Kristin Nørstebø.

Veronica «Vikki» Kristiansen ble kampens toppscorer med ti fullstreffere.

Guro Rundbråten sto en god kamp og hadde 14 redninger totalt.

Flint fikk siste stikk, da Tina Larsen satt inn sin femte til 29-23, etter at Trine Bronstas skudd gikk i blokka.

Vestfoldingene har tapt alle kampene sine hittil i serien og ligger sist på tabellen. Glassverket holdt på sin side 4. plassen med to poeng søndag.

Bronsta med bom

Glassverket rullerte stort på laget i søndagens kamp mot Flint Tønsberg i Drammenshallen. De siste minuttene spilte mange av spillerne som til vanlig sitter mest på benken.

– Når vi har muligheten er det viktig å gi flere spillere tid. De trener hardt og fortjener det, sier GIF-trener Gabrielsen.

Blant annet fikk Trine Bronsta (20) de ti siste minuttene som spillfordeler, og som toer i forsvar. Hun har spilt godt på rekruttlaget i 2. divisjon den siste tiden, og har vist stor framgang på treninger.

Mot Flint kom hun inn med stor fart, men fikk ikke uttelling på skuddforsøkene. Av tre skudd, ble det tre bom.

Hun sørget riktignok for en straffe til Glassverket, etter tøff satsing. Bronsta debuterte i eliteserien i fjor. Dette var de første spilleminuttene hennes i årets sesong.

18-åring debuterte

Og i førsteomgang fikk linjespiller Julia Gellein Vangen (18) sin debut i eliteserien.

– Det var kjempegøy. Jeg har ventet litt på det, smiler Vangen etter kampen.

Vangen erstattet kaptein Monica Iversen i angrep og fikk drøyt ti minutters spilletid. Hun gir seg selv godkjent.

– Men, jeg skulle gjerne ha fått ballen i mål, sier 18-åringen.

Hun har sittet på benken i flere kamper allerede, og har alltid vært forberedt. Men særlig nervøs, det var ikke søndagens debutant.

– Jeg hadde i hvert fall nervene under kontroll, sier Vangen.

Slik var kampen minutt for minutt