– Vi så Åskollen mot Solberg, men jeg tror ikke at det de viste da var representativt. De sparte masse, sier Førde-trener Knut Erik Folland.

– Det er bare tre av dem som spilte da som er aktuelle, sier Åskollen-trener Leif Helge Nordahl.

For mens Åskollen har vært hemmelighetsfulle – har Førde spilt med åpne kort. Altså det beste laget i de siste kampene. Selv om begge ble klare avdelingsvinnere flere runder før slutt.

– De har valgt en strategi, vi en annen. Jeg vil ikke si det ene er bedre enn det andre, vi vurderte å gjøre som Åskollen, men fant ut at vi hadde mer behov for å øve med laget som skal spille kvalik, sier Folland.

Det har ført til at Åskollen har langt bedre oversikt over sin motstander enn omvendt. Nordahl har sett Førde i en kamp, som han også har video fra. I tillegg har han en hjelper som har sett to oppgjør i Firda-liagen (3. divisjonsavdelingen i Sogn og Fjordane) med Førde som det ene laget.

– Jeg føler meg ganske trygg på det som kommer, fortsetter Nordahl.

VIPPEBETYDNING

Men hvor mye har kunnskapen om det andre laget å si før de to matchene der sammenlagtvinneren rykker opp i 2. divisjon?

– Det betyr litt å gi informasjon til en ung spillergruppe, det tar av litt stress. Jeg tror Åskollen har flere strenger å spille på enn det jeg har sett, sier Folland, som føler at den infoen han har gitt spillerne er nok.

Han har også fått en del informasjon fra treneren til Flisa, som er en kompis. Flisa vant sin 3. divisjonsavdeling og spilte treningskamp mot Åskollen nylig. Da toppet Nordahl laget i en kamp hedmarkingene vant 4-3. Sistnevnte vil heller ikke overdrive betydningen av den kunnskapen han har tilegnet seg om sin motstander.

– Jeg tror det kan vippe i riktig favør i en jevn match, men begge lag er nok mer opptatt av seg selv enn motstanderen.

Åskollen reiser til Førde i dag, og skal ha en lett økt der borte i ettermiddag. Håpet er også å få gå litt på matchbanen for å gjøre seg litt bedre kjent.

– Vi skal i alle fall vite at vi har gjort alt som er mulig å gjøre av forberedelser om vi skulle tape, sier Nordahl.

TETT MATCH

Folland spår en jevn kamp, mellom to lag som står godt til hverandre.

– Begge spiller 4-3-3, liker å spille gjennom midten og er gjennombruddshissige. Åskollen har en god kantspiller (Thorleif Molvær) med en god fot og en spiss som er vanskelig å lese (Morten Hagen). I tillegg har de solide stoppere og er et jevnt bra og spennende lag, mener Folland.

Nordahl utroper Førde til favoritt, og skryter av en sentrallinje med rutine, duellstyrke og ballferdigheter.

– Rundt disse har Førde teknisk gode, raske bakromsspillere, analyserer Åskollen-treneren.

Første kamp spilles i Førde i morgen klokken 15.