Gå til sidens hovedinnhold

15-åring lo sist

Artikkelen er over 8 år gammel

Med G15-målvaktene i spissen for kanskje tidenes yngste NOR 92-lag ble Halden utklasset.

HALDEN: Med en snittalder rett under 20 år, ble det en ny 1. divisjonstriumf.

Halden ble slått 11-4. To 15-åringer fikk spilletid for NOR – samt flere 17-åringer.

Og mest av alle spilte Henrik Volden Farmen. Keeperen som fikk sjansen da førstekeeper Anders Fanuelsen ble syk, og andrevalget Christian Kolderup hadde fått fri.

- Bare backup

- Kolderup er bare backup, og fikk fri denne helgen allerede for to måneder siden. Henrik har vært med oss på treningene i hele år, og jeg var ikke nervøs for at han ikke skulle levere. Han har vært veldig bra på trening de siste to ukene, sa NOR-trener Bjørn-Erik Thorp.

Som reserve tok han med den andre målvakten fra G15, Simen Breidablikk. Thorp stoler på sine unggutter, og spilte akkurat slik han pleier.

Ønsker mer spilletid

17-åringen Tommy Christensen fikk også sin debut, mens Henriks storebror Simen (17) så vidt har spilt for A-laget tidligere.

- Jeg har alltid spilt på laget til Simen. Nå er målet å få mer spilletid på førstelaget, sa Henrik.

- Det gikk bra

Han fikk beskjed torsdag, og gledet seg helt til nervene kom da dommerne blåste i gang matchen. De forsvant fort, og ungdomsskoleeleven spilte solid.

- Jeg synes det gikk bra!

11 skudd slapp forsvaret Halden til. Henrik reddet sju av dem. Han slapp blant annet inn et straffeslag, men så slett ikke ut som noen ung debutant.
Siden klubbens G17-lag måtte gi opp, har han spilt litt på G15-laget. Der spiller han også ute!


- Jeg scoret i forrige match der!

- Opp til ham selv

Men det er keeper unggutten vil være.

- Henrik har alle muligheter til å bli god. Det er opp til ham selv, mener trener Thorp.

Og snakker om alle de 10.000 timene du må trene om du skal bli en toppidrettsutøver. Selv om Halden-spillerne hadde en snittalder på over 30 – og NOR-spillernes var rett under 20 – har nok heller ikke de rukket å trene alle de timene.

Best fra start

NOR var nemlig best fra start, og selv om det bare sto 1-0 etter den første perioden, var det liten tvil om hvem som var topplaget og hvem som hører til langt nede på tabellen. I starten av midtperioden kom ketsjupeffekten, og målene rant inn. Først på 0-6 fikk hjemmelaget inn en redusering.

- Det er mye mer fysisk på seniornivå enn G15. Men siden jeg har trent med A-laget til NOR hele sesongen, var det ikke noe sjokk, summerte Henrik.
 

Kommentarer til denne saken