- Det var deilig å lykkes i dag, gliser den treffsikre ÅIF-spissen rett etter kampslutt. Abdi var selv med å senke DFK på Marienlyst gamle gress med to nettsusere, og Åssiden kapret alle tre poengene etter 2-3 triumfen.

Den første scoringen skjedde etter to minutters spill. En våken spiss sørget for en pangstart.

- Jeg fikk stoppet ballen og hadde bare å rykke forbi oppasseren og sette ballen i åpent mål, forteller Abdi som var en konstant trussel for hjemmelagets forsvar.

- I dag spilte vi veldig bra, fortsetter den blide ÅIF-spissen.

Lite spilletid

Abdihakim Akmet Dagane spilte tre sesonger i Drammen FK, men var ikke helt fornøyd med tingenes tilstand etter vårsesongen.

- Jeg fikk lite spilletid og er glad for valget jeg gjorde. I ÅIF trives jeg utmerket, sier 21-åringen som ikke nøyde seg med en nettsuser i naboduellen mot DFK. I 2. omgang fikk han servert en perfekt ball fra lagkamerat Christopher Hegg.

- Det var enkelt å score, medgir Abdi og fikk mange rosende ord for sin innsats i ÅIF-trøyen.

- Abdi var banens beste i dag, utbryter trener Audun Fevik og fortsetter skryten.

- Det er blitt en annen dimensjon i angrepsspillet med ham på topp.

Lover hjelp

For Åssiden har de to siste matchene vært oppløftende. For en uke siden ble det sterke 6-3 mot MIF 2 og nå en ny trepoenger mot DFK. Nå lover han at klubben skal gi en hjelpende hånd til topplaget.

- Vi skal slå Jevnaker, sier en bestemt Fevik til trenerkollega i DFK, Stian B. Ramsfjell.

Og drammenslaget trenger nå all hjelp for å beholde topplasseringen. Forrige helg var det ikke bare tapet mot Lommedalen som ikke var lett å svelge, men DFK pådro seg også to røde kort. Mot ÅIF spilte derfor ikke toppscorer Awat og midtbanemotoren Thomas Backe.

- Vi savnet disse to, og har dessuten flere ute med skader, opplyser Ramsfjell.

Med litt hell kunne for øvrig DFK karret til seg ett poeng mot slutten av duellen mot ÅIF. Først ble Petter Kalmo felt og straffen satte Emil Fossum sikkert i nettmaskene. Deretter ble det skikkelig "krig" på gamle gress hvor spillerne på begge lagene ofret alt i taklingene. Det utartet seg imidlertid ikke og hjemmelaget maktet aldri å overliste en meget god Thomas Syvertsen mellom stengene.

- Det var noe tamt over spillet vårt i dag. Det virket som spillerne ga opp på stillingen 1-3 og slikt skal ikke skje. Vi har noe å jobbe med fremover, oppsummerer DFK-trener, Stian B. Ramsfjell.

Og bedyrer til slutt.

- Vi tenker hele tiden på å utvikle oss, og har ikke fokus på opprykk.