Blir trener for Notodden

Fredag ettermiddag skrev Kenneth Dokken (i midten) under for Notodden FK

Fredag ettermiddag skrev Kenneth Dokken (i midten) under for Notodden FK Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Kenneth Dokken forlater IBK og blir trener for 1. divisjonsklubben Notodden.

DEL

TELEMARK: Det ble klart på en pressekonferanse som Notodden Fotball holdt i ettermiddag. Den tidligere Birkebeineren-treneren vil lede sitt nye lag allerede til søndag, når Ullensaker/Kisa kommer på besøk til Notodden.

- Dette er et steg videre for min del, og dette følte jeg var helt riktig av meg å gjøre nå. Jeg har ambisjoner som trener, og Notodden er en spennende klubb, sier Kenneth Dokken, som signerte for 3,5 år med Notodden fredag ettermiddag.  

At Dokken nå blir trener i Telemark, betyr at han gir seg som spiller i Sandefjord, som også spiller i 1. divisjon.

Trener måtte gå

Tidligere i uken ble det klart at Brede Halvorsen måtte gå som Notodden-trener. Telemarksklubben ligger på nedrykksplass i 1. divisjon – fire poeng fra sikker plass.

Dokken har hatt stor suksess som trener Birkebeineren. I første periode (2008-2009) endte det med at han førte IBK til kvalifiseringsspill om opprykk til 2. divisjon – tapte for Førde.

Kenneth kom tilbake til Nedre Eiker-klubben før 2011-sesongen, og den sesongen ble det opprykk til 2. divisjon – for første gang i IBKs historie skulle de spille på nivå tre.

Joakim Borgen, IBKs sportslige leder, sa følgende til DT i ettermiddag.

- Det er trist selvfølgelig. Ikke noe tvil om det. Den dagen måtte en eller annen gang komme. Ikke hver dag Birkebeieneren sender en trener opp til Adeccoligaen - det er en ære. Jeg er kjempeglad på Kenneths vegne. Trist å miste en god trener og et fantastisk menneske. Han har betydd mye for oss. Han er mer enn trener. Totalpakka Kenneth Dokken har vært bra, uttaler Borgen.

Gode resultater

IBK har slått bra fra seg i årets 2. divisjon avdeling 1 og ligger på 5. plass etter 17 runder. Dokken var imidlertid satt ut av funksjon i en lang periode i vår, fordi han pådro seg en hodeskade i en match for Sandefjord mot Sarpsborg 08. I den perioden vikarierte far Arne Dokken som vikartrener i IBK – også det med stor suksess.
 

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags