Oslo: Håvard Bøkko viste gryende EM-form da han oppskriftsmessig hentet ny NM-tittel på NM skøyter søndag.
 
Under lørdagens NM-løp virket han litt rusten. Søndag gikk det bedre for Norges fremste skøyteløper, som vant begge distansene.
 
– Milløpet var positivt, særlig at rundetidene gikk ned mot slutten. På lørdagens 5000 meter var det motsatt. 1500-meteren var ikke mer enn grei, mente Håvard Bøkko, som har gått få løp den senere tid.

Til NM kom han fra treningssamling på Lanzarote.

– Det er litt spesielt å konkurrere utendørs, men jeg føler å ha kontroll foran EM. I julen håper jeg at det ikke blir kaldere hjemme i Hallingdal enn at jeg får holde grunntreningen ved like på is, sa han til NTB etter nok en NM-tittel.
 

Mye bedre

 
Landslagssjef Jarle Pedersen ble også beroliget over søndagens løp.

– Han gikk mye bedre på skøyter enn han gjorde på lørdagens 5000 meter, sa Pedersen.

Asker-løperen Henrik Christiansen slår følge med Bøkko og juniorløper Sverre Lunde Pedersen til EM. Etter første dag av NM var Christiansens EM-plass truet av junioren Kristian Reistad Fredriksen, men askerløperen svarte med en sterk 10.000 meter på 14.11,51 i vindkastene på Frogner stadion.

Selv om han lå bak Fredriksen etter tre distanser, fikk Christiansen EM-billett.
 

Nye sjanser


– Han svarte med et sterkt milløp. Dessuten kan han gå fort på 5000 meter. I det siste har han også vært plaget av forkjølelse, kommenterte landslagssjef Jarle Pedersen, som var imponert over sønnen Sverre Lunde Pedersen og Fredriksen.
 
– De presterte meget bra. Fredriksen vil få sine sjanser. Denne sesongen har han store oppgaver i juniormesterskap og verdenscupen for junior, sa Jarle Pedersen til NTB.
Sønnen kom nærmest Bøkko i sammendraget etter å ha forbedret den personlige rekorden med ca. halvminuttet til 14.23,20 på 10.000 meter søndag.

EM går på den italienske høyfjellsbanen i Collalbo (nærmere 1300 meter over havet) 7.-9. januar. Til mesterskapet forbereder de norske løperne seg fra 28. desember innendørs i Inzell. (©NTB)