Brunstad i VM - finale lørdag

Gitte Brunstad.

Gitte Brunstad.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Gitte Brunstad fra Åros kjempet seg sent onsdag kveld fram til finalen i karate-VM i tyske Bremen. Brunstad, som konkurrerer for Bærum-klubben Mizuchi, møter franske Alizee Agier i 68-kilosklassen lørdag.

DEL

DRAMMEN:  Mange i apparatet rundt Brunstad ble svært optimistisk etter gruppetrekningen, en trekning de karakteriserte som optimal. Brunstad møtte Telma Frimannsdottir fra Island i første kamp onsdag, og vant kampen 3-0. I neste kamp møtte hun Lucie Veihova fra Tsjekkoslovakia og vant også denne kampen 2-0. I kvartfinalen møtte hun Ayse Abat fra Finland og gikk seirende fra kampen med resultatet 5-1. I semifinalen var motstanderen den tøffe Merve Coban fra Tyrkia, men Brunstad var tøffere og vant til slutt 4-1, skriver kampsportforbundet på sine egne hjemmesider..

Dermed var hun klar for semifinale mot en annen gruppevinner, østerrikeren Alisa Buchinger. Brunstad hadde allerede en lang konkurransedag bak seg, men mobilserte maksimalt, og vant 2-0. Finalemotstanderen Agier beseiret på sin side egyptiske Fatma Alzahraa Mahmoud 6-3 i sin semifinale. Agier karakteriseres som en tøff fighter med mange sterke plasseringer i år.

Hele 976 utøvere fra 116 nasjoner deltar i mesterskapet  i Bremen, Tyskland og det deltar hele 976 utøvere fra 116 nasjoner i mesterskapet. Sånn sett er det en stor prestasjon å være i finalen

- Det deltar hele 49 utøvere i klassen til Gitte Brunstad, så dette er en kjempeprestasjon, sier sportssjef Dag Jacobsen i Norges Kampsportforbund.

Norge har ikke vunnet VM-gull siden 1990, da Stein Rønning vant i Mexico City. Det vil med andre ord bli en stor bragd hvis 23-åringen fra Åros i Røyken tar gullet. Brunstad er allerede sikret VM-sølv med onsdagens prestasjoner.

Norge har ikke vunnet medalje i VM for seniorer siden drammenseren Jørn Ove Hansen vant VM-sølv i Granada i 1992. Den gangen tapte han finalen mot Wayne Otto fra England, som nå er landslagstrener for det norske landslaget. 

Les flere sportssaker på dt.no

 

 


 

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags