Fintelte seg til gull

Anders Grøndal tok ikke av etter å ha sikret NM-gullet i bakkeløp, men tillot seg en liten feiring. Det er ny runde søndag. Bildet er fra en rallyseier i fjor.

Anders Grøndal tok ikke av etter å ha sikret NM-gullet i bakkeløp, men tillot seg en liten feiring. Det er ny runde søndag. Bildet er fra en rallyseier i fjor.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Anders Grøndal kan feire NM-gull i bakkeløp en runde før slutt.

DEL

VÅLER: Rallyføreren fra Drammen vant lørdag den femte av seks runder i årets bakkeløps-NM.

- Jeg trodde jeg måtte kjøre i morgen for å være helt sikker, men da jeg sjekket, ledet jeg med 28 poeng på Stian Hermansen. Han kan ikke få mer enn 28 poeng i den siste runden, og siden jeg har flest seire, er jeg foran uansett, sa en glad Grøndal.

Det kjøres nemlig en runde til i traseen til NMK Varna et par mil utenfor Moss søndag. Grøndal tar sikte på å vinne den også, slik at han har vunnet alle de seks rundene i år. Derfor ble det en rolig og liten feiring i går kveld.

- Jeg er motivert for å vinne søndag også, men vil også showe litt for publikum.

Grøndal showet litt lørdag også, da han vant konkurransen om det lengste hoppet. I slutten av løypa var det lagt inn et hopp, og Grøndal landet på 32 meter.

- Normalt er det ingen fordel å hoppe langt, fordi bilen mister fart i lufta. Men jeg hadde god kontroll, så det var greit.

LES OGSÅ: Traff stein i 130 km/t

Han vant alle de tre omgangene, og bestetiden hans var et par sekunder bedre enn nestemann.

- Heller ingen i de andre klassene truet totalseieren. I regnvær har jeg den klart beste bilen, da er firehjulstrekk en stor fordel.

Grøndal kjører i den største klassen, og følte han hadde en enkel jobb lørdag. Oppsettet på bilen var bra, og servicegjengen hadde lagt forholdene glimnrede til rette for ny suksess.

Grøndal var forøvrig ikke eneste lokale med suksess. I den nest minste klassen vant Johnny Sandmo foran Christian Sandmo, mens Olav Fredriksen triumferte i den ene norgescupklassen.

LES OGSÅ: Vant begge NM-runder i bakkeløp

Les flere sportsnyheter på dt.no

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags