KONGSBERG: Og revansjelysten til det tapende hjemmelaget er alt skrudd til maks. Skrim-kanten Hege Løken lover hevn i Drammenshallen. Og Skrim-trener Bent Dahl har så absolutt lyst til å gjøre noe med statistikken til trenerrivalen Kenneth Gabrielsen, som aldri har tapt en offisiell kamp mot Skrim.

– Det er ingen som er likegyldig til disse kampene, sier Dahl.

Han fylte 44 år på søndag. Men Glassverket var ikke særlig gavmilde. Storesøster i Buskerud vant den historiske duellen med tre mål. Men det kunne blitt styggere sifre.

Fem minutter ut i andre omgang ledet Glassverket med sju mål, 11–18. Men Skrim ga aldri opp, og godt hjulpet av et ekstremt entusiastisk hjemmepublikum kjempet Kongsberg-laget seg inn i kampen igjen.

– Det burde ikke blitt så tett. Veldig deilig å vinne, men vi spiller ikke helt bra nok, sier Veronica «Vikki» Egebakken Kristiansen. Glassverket har nå sin femte strake seier i eliteserien, etter tapet for Larvik i serieåpningen. Ti poeng og sølvplass. Bare Larvik slipper inn færre baklengs.

– Det er i forsvar vi vinner kampene våre, sier «Vikki».

Se flere bilder Skrim-Glassverket

Fikk gåsehud

Hjemmepublikum hadde et eget heiarop for Skrims forsvarsspill. Akkompagnert av trommer. 1.185 tilskuere er ny rekord. De ble varmet opp av speakeren før kampen, og løftet omtrent taket av Kongsberghallen.

– Det er ikke mange som kan matche det trøkket her, sier Dahl. Konnerud-jenta Julia Gellein Vangen fikk gåsehud da hun løp innpå, da hun fikk noen minutter i angrep på linjen til Glassverket.

– Dritkult. Det er alltid bra liv her oppe, sier 18-åringen, som har én sesong i Skrim bak seg.

– Det er ikke nok av denne typen oppgjør. Dette var bra propaganda for norsk håndball, legger Lier-karen Dahl til.
Tilbake til det publikum var i hallen for å se. Skrim fortsatte i det sporet de har startet på: Intens vilje og samhold. De ga aldri opp, men klarte ikke egentlig å true seieren. Glassverket på sin side falt litt i andreomgang, og klarte aldri å drepe kampen. Problemet er som det har vært hittil: For mange bomskudd i angrep.

Avgjørende situasjoner

Mot slutten var GIF best i et par avgjørende situasjoner. Et returløp som hindret kontring. En redning fra Guro Rundbråten. En blokkering i forsvar. Da fløyta gikk jublet lillatrøyene hemningsløst.

Men, samtidig stiller de høyere forventninger til seg selv.

– Vi må ikke glemme å være fornøyde med poengfangsten vår, sier «Vikki».

PS! Helgen har vært svært så god for Glassverket. Både J16 og J18-laget kvalifiserte seg til henholdsvis Bring- og Lerøyserien.

LES OGSÅ: Skrim blir tatt på største alvor

Gabrielsen frykter Skrim-oppgjørene

SE BILDEGALLERI HER