Gå til sidens hovedinnhold

- Hun er moden nok

Artikkelen er over 8 år gammel

Landslagssjef Thorir Hergeirsson mener tiden er inne for at Veronica Kristiansen får måle seg på et internasjonalt nivå.

NEDRE EIKER: Mandag ble uttaket til neste landslagssamling tatt ut. Der fant vi blant annet GIF-spiller Veronica Kristensen som nå blir førstereis med A-landslaget.

Landslagssjef Hergeirsson har hatt 22-åringen i kikkerten over lengre tid og følte tiden nå var inne for å teste henne skikkelig.

- Hun har hatt en fin utvikling og tatt store steg tross at det stoppet litt opp for henne for en tid tilbake. Nå er hun moden nok og da er jeg nysgjerrig på å se hvor hun står, sier landslagstreneren til dt.no

Glassverket har ikke markert seg nevneverdig i internasjonal sammenheng, men Hergeirsson mener at spillere som nettopp Kristiansen trenger å få prøvd seg utenfor landets grenser.

- Veronica har et potensial vi er nysgjerrige på. Slike talenter trenger internasjonal matching, spesielt med tanke på at vi nå skal begynne å forme et lag mot VM.

Glassverket-backen har imponert landslagsledelsen såpass den siste tiden at det nå er hennes tur til å spise kirsebær med de beste.

Kristiansen innrømmer at hun ble svært overrasket da meldingen om landslagsspill kom. Første samling er fra 18. mars.

Tar muligheten på strak arm

- Thorir sendte meg melding forrige uke og lurte på hvordan det gikk med meg. Men jeg tenkte ikke noe mer over det og trodde det var rekruttlandslaget jeg skulle inn på igjen. Da jeg leste navnet mitt på lista ble jeg helt svett. Jeg tror jeg er svett enda, sier en lettere overrasket og sjokkert Veronica Kristiansen til dt.no.

LES OGSÅ: Fortsetter i Glassverket

22-åringen har lenge drømt om å kunne ta del blant de aller beste håndballjentene i landet. Nå er drømmen blitt en realitet.

Veronica har et potensial vi er nysgjerrige på. Slike talenter trenger internsjonal matching, spesielt med tanke på at vi nå skal begynne å forme et lag mot VM.

- Nå har jeg muligheten, og den tar jeg på strak arm. Nå vil jeg jo bevise at jeg er god nok til å kunne fortsette, sier hun ambisiøst.

På slutten av året er det som vanlig nytt mesterskap i håndball. Igjen er begivenhetens sentrum i Serbia, som også var vertsnasjon under fjorårets europamesterskap.

VM neste?

Kristiansen legger ikke skjul på at VM nå er det neste store målet.

- Jeg kan ikke si noe annet, og må være ærlig på at VM er det jeg nå sikter mot. Nå er dette riktig nok min første samling, så det er tidlig å si. Men ingenting er umulig. Jeg lover å vise meg fram så godt jeg kan, sier Kristiansen.

LES OGSÅ: – Må vente til etter OL

Og landslagstreneren selv avskriver ikke Kristiansen, selv om det er ni måneder til VM i Serbia.

- Hennes utvikling kan være viktig for landslaget. Skulle jeg tatt ut en VM-tropp i dag ville hun foreløpig ligget og vippet, og jeg håper hun nå benytter muligheten til å vise seg godt fram, sier Thorir, og legger til at han Veronicas plass på A-landslaget er noe han har vurdert over lengre tid.

Nytt generasjonsskifte?

Kristiansen er blant de yngste på landslaget, og det er ikke altfor mange jenter født på 90-tallet som har hatt sitt inntog blant de beste håndballjentene.

Men spillere som Nora Mørk, Amanda Kurtovic, Mari Molid, Stine Bredal Oftedal og Stine Solberg er alle født på 90-tallet, og nå får de selskap av jevngamle Kristiansen,

- Er det et nytt generasjonsskifte på vei inn i landslagstroppen igjen?

- Nå er det slik at vi alltid prøver å gjennomføre et generasjonsskifte så gradvis som mulig, og det gjelder å ta vare på og følge opp talentene litt over tid. Vi vet hva Veronica står for etter å ha sett henne på U-landslag og rekruttlandslag, så det blir spennende å se hvor dette bærer nå, sier Hergeirsson.

- Hvilke kvaliteter er det Veronica har som du eventuelt har savnet i troppen?

- Hennes store styrke er farten og gjennomburdsstyrken, og hun er veldig godt trent. Hennes spisskompetanse vil definitivt passe godt inn i vårt spill.

GIF-backen føler selv hun har vært stabil den siste sesongen, og under en landskamp mot Frankrike med rekruttlandslaget fikk hun gode tilbakemeldinger for innsatsen. Den kampen overvar også landslagstrener Thorir Hergeirsson, noe hun tror kan ha vært utslagsgivende for uttaket.

- Kom uttaket brått på for deg?

- Egentlig har jeg hatt som mål å komme på landslaget lenge, så sånn sett kommer det ikke brått på. Men jeg ble svært overrasket over at det dreier seg om A-landslaget og ikke rekruttlandslaget, erkjenner 22-åringen.

Kommentarer til denne saken