Gå til sidens hovedinnhold

Jan Bøhn hedret etter 50 år med prisen for Årets Ildsjel

Artikkelen er over 10 år gammel

Som 21-åring ble Jan Bøhn leder i fotballgruppa i Skrim. Nå er han 70 – og inne i sitt første friår fra idretten siden 60-tallet.

DRAMMEN: – Etter tre år som leder meldte jeg overgang til Kongsberg for å få litt fri og bare sparke fotball selv, smiler Bøhn.

Del på Facebook

Men det varte ikke lenge før han var tilbake i Skrim. Og siden er han blitt der, som en mann som har tatt alle papirjobber like alvorlig, og funnet glede og motivasjon der andre ga opp.

Slikt fortjener man pris for. Og  i kveld ble han kåret til årets ildsjel på idrettens festaften i Drammens Teater. Velfortjent mener nok de fleste, selv var Bøhn en beskjeden og ydmyk vinner.

– Det var fem veldig gode kandidater, og jeg hadde ikke trodd at jeg skulle vinne, sa Bøhn.

Han ble stemt fram i en nettbasert avstemning på dt.no og laagendalsposten.no.

Men, han var ikke den eneste prisvinneren. Han var bare den eldste og den som garantert har jobbet mest for den. Og han er blant dem som har lagt forholdene til rette for at andre skulle vinne priser – som utøvere.

Sjarmerte Paule

Som kjent ble Strømsgodset kåret til årets idrettsnavn av Drammens Tidendes lesere før nyttår. Sparebanken Øst delte ut hele fem priser – tre til individuelle utøvere og to til lag. Alle tilhørende amatøridretten.

Sondre Turvoll Fossli er ski-Buskeruds kommende stjerne. Han lyser allerede med deltakelse i verdenscup for senior og VM-sølv for junior som 17-åring.

Bersant Celina er 15 i år – men har for lengst vært på et opphold i Blackburn og er en spiller Strømsgodset virkelig håper på. Ellen Camilla Hansen fylte 15 i desember, men er allerede en av Norges beste svømmere. Selv i senior-NM i forrige uke var hun nær toppen.

Og det var denne unge trioen som sjarmerte idrettspresident og kveldens konferansier Tove Paule mest.

Sondres takketale og idrettsglede, Bersants svar om at egen styrke var «smarte valg hele tiden», og Ellen Camillas 70.000-80.000 bassengmeter i uka.

Skal rykke opp

Bankens lagpriser gikk til Konneruds damelag i fotball som snart starter «opprykkssesongen» og Sturla som til sommeren skal ha en ny friidrettsskole. Disse fikk begge 25.000 kroner, mens de tre tenåringene fikk 16.000 hver.

Og til slutt – Buskerud Idrettskrets egen innsatspremie. Denne går til fylkets beste idrettsutøvere, og der er kampen hard.

De 10.000 kronene gikk til multitalentet Hedda Berntsen som er god i alt som innebærer ski på beina. Og litt til. Prisen fikk hun for OL-sølvet i skicross.

Kommentarer til denne saken