Gå til sidens hovedinnhold

Krysser fingrene for landslagsspill

Artikkelen er over 9 år gammel

Vikersund-gutten Eivind Scheen (17) kan bli U-landslagsspiller i basket.

OSLO: I helgen viste rundt 40 av landets baskettalenter seg fram i Oppsal Arena. Målet er å kjempe seg til en plass i U18-landslagstroppen, som blant annet skal spille B-EM i Bulgaria til sommeren. Vikersundingen Eivind Scheen er en av de håpefulle.

- Det gikk ganske greit. Jeg føler jeg klarte å holde nivået til de beste, sier 17-åringen.

Scheen går andre året på idrettslinjen ved Rosthaug videregående skole og spiller for Hønefoss Basketballklubb. Vikersund-gutten har drevet med basket i tre år og vurderer å satse seriøst på idretten sin.

- Jeg må snart bestemme meg. Uttaket kommer til å ha en del å si for det valget, forteller han til Drammens Tidende. 17-åringen måler 202 centimeter på sokkelesten, og har anlegg for å bli en storspiller. Han nevner et godt skudd og bra ballkontroll som sine sterkeste egenskaper på banen.

- Har talent

Trener Pål Berg fikk et bra førsteinntrykk av unggutten.

- Han mangler litt på grunnleggende teknikk, men er høy og virker lovende, sier Berg. Treneren legger til at gutter i 17 års alderen aldri er ferdig vare.

- Men læringskurven er brå og du blir fort bedre, forteller han.

Nå går vikersundingen noen spennende dager i møte. Først på onsdag får han vite om han er blant de 16-17 spillerne som får være med på de neste landslagssamlingene.