Gå til sidens hovedinnhold

NM-drama inne og ute

Artikkelen er over 11 år gammel

I kveld spilles det NM-sluttspillkamper i bandy og innebandy elite menn samtidig i Solbergelva.

NEDRE EIKER: Ønsker du å se NM-sluttspillkamp i bandy ute eller inne? I kveld spiller nemlig Solberg og NOR 92 viktige NM-sluttspillkamper i bandy og innebandy bare et steinkast unna hverandre i Solbergelva.

Solberg er klare for NM-finalen i bandy dersom det blir seier over Høvik i den tredje NM-semifinalen – SSK har 2–0 i kamper. Matchen spilles på Solbergbanen klokken 19.00.

Rett ved siden av bandybanen ligger Solberghallen, og der skal NOR 92 spille første NM-kvartfinale (best av fem kamper) mot Tunet. Dette oppgjøret har avslag kl. 19.30.

– Ikke ideelt

NOR 92 er i sitt første NM-sluttspill siden 2002, og sportssjef Svein Knutsen innrømmer at det ikke er spesielt gunstig å spille denne kampen samtidig som «naboen» Solberg kan kvalifisere seg til NM-finale noen meter unna.

– Det er ikke ideelt, men vi har fått noen angitte kampdatoer – og hadde ikke så mange alternativer. Sportslig sett var fredag det beste, uttaler Knutsen.

Han tror imidlertid ikke at NOR 92 vil tape så mange tilskuere på kollideringen med SSK-matchen.

– Det er sikkert noen som kunne tenke seg å se både NOR 92 og Solberg, men vi har mange trofaste tilskuere som kommer på innebandy uansett. Sånt sett er det ingen krise, uttaler Knutsen.

Det unge og nyopprykkede laget har bitt godt ifra seg i årets eliteserie. Det ble 7. plass og altså sluttspillplass. I kvartfinalene mot seriemester Tunet blir eikværingene naturlig nok underdogs.Den andre NM-kvartfinalen går i Oslo søndag.

Utvider parkering

Solberg hadde rundt 200 tilskuere på sin forrige NM-sluttspillkamp, og NOR 92 har ofte hatt publikumstall på om lag 150 denne sesongen. Derfor kan det i hvert fall komme opp imot 500 tilskuere på de to kampene til sammen.

– I samarbeid med Solberg sørger vi for at kunstgressbanen blir måkt, slik at den kan brukes som ekstra parkeringsplass, opplyser Knutsen.

Helge Moen, sportslig leder i Solberg Bandy, tror ikke at de mister noen tilskuere til innebandykampen.

– Nei, det er jeg overhodet ikke redd for. De som pleier å gå på bandy går på bandy fredag kveld også, sier Moen.
 

Kommentarer til denne saken