NM-sølv til modumgutt

Alexander Sire vant gull på junior-NMs første dag.

Alexander Sire vant gull på junior-NMs første dag. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Modumgutten Aleksander Sire viste at han er blant landets beste juniorsvømmere i bryst.

DEL

DRAMMEN: Med tiden 30,46 svømte Aleksander Sire (18) inn til 2. plass i juniorfinalen i 50 meter bryst, kun slått av Sverre Næss.

Del på Facebook

- Det var et perfekt løp for min del. Jeg er i god form og fikk vist det i dag, sier Sire som med sin nye personlige rekord var kun tre hundredeler fra seniorfinalen.

- Finaleplass hadde vært topp, så det var litt surt. Men jeg velger å tenke mest på NM-medaljen.

- Kjempemoro

18-åringens trener, Ronny Skaalien, synes sølvet var vel fortjent.

- Aleksander har jobbet veldig bra tross flere perioder med skadetrøbbel. Det er kjempemoro at han slo tilbake som han gjorde sier Skaalien.

Sire er opprinnelig fra Modum, men svømmer nå for Asker SK/NTG. Selv om han var svært fornøyd med NM-sølvet, hevder han at han fortsatt er trygt plantet på jorda før de resterende øvelsene de neste dagene.

- Jeg konsentrerer meg bare om å svømme fort, så får vi se, sier Sire.

Finaleplass for ØESK jr.

På dag to av norgesmesterskapet kopierte Stine Lise Stenseth (17) fra ØESK lørdagens bragd og tok seg videre til kveldens seniorfinale i 50m fri.

Med tiden 27,44 ble Stenseth – som på lørdagens 200 meter fri jr. – nummer 5 i juniorfinalen i 50 meter fri. Det ga så vidt avansement til seniorfinalen hvor det til slutt ble åttende plass.

- Nok en gang ble det bare nesten for min del. Det er ikke så langt unna, men nervøsiteten tok overhånd, sier Stenseth.

I 800 meter fri svømte lagvenninne Ellen Camilla Hansen (16) inn til 8. plass i seniorfinalen.

Flere medaljer i HC-klassen

Ellers ble det nok en god dag for handicapsvømmerne i Drammen Svømmeklubb. Ingrid Djupskås (22) fulgte opp gårsdagens NM-gull og bronse med et nytt NM-gull søndag formiddag. Denne gang på 100 meter rygg.

I finalen i 50 meter fri ble det imidlertid ingen medaljer på verken Djupskås eller lagvenninne Mina Marie Heyerdahl Klausen (13).

På herresiden tok Andreas Bjørnstad, også fra DSK, NM-sølv i 100 meter fri. Morten Rustbakken fra ØESK endte på 4. plass i samme disiplin.

Flere norgesrekorder

I løpet av de to første dagene av NM i langbane har anslagene om det raske bassenget i Drammensbadet vist seg å stemme. Det har hittil blitt satt fire nye norgesrekorder.

Mens Aleksander Dale Oen var tre hundredeler fra å slå sin egen rekord i 50 meter bryst på lørdag, sørget Aleksander Hetland for ny norgesrekord på 50m butterfly søndag med tiden 24,49.

LES FLERE SPORTSNYHETER

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags