NEDRE EIKER: Fredrikstad-laget Østsiden gjestet Årbogen, og det var bortelaget som skulle ta føringen i kampen. Østsidens Faton Hoti satte etter ni minutters spill inn kampens eneste scoring før hvilen. Men gjennom de første 45 minuttene var det ikke scoringen som tok fokus.På sekundslaget 30 minutter feller Birkebeinerens Mads Ryghseter Østsiden-spiller Isa Bagci som bakerste mann og får korrekt idømt rødt kort.

Scoret på frispark

Men også Bagci blir sendt av banen da han skal ha kommet med et albueslag i det han falt. Også han ble sendt av banen, og selv om bortelaget ble tildelt frispark var det også de som protesterte mest over det røde kortet.

– Jeg ser ikke situasjonen altfor godt, men slik jeg skjønte det blir vår spiller utvist fordi han feller som bakerste mann. Så det skal jeg ikke protestere på. At motspilleren får rødt på grunn av et albueslag høres også riktig ut, sier IBK-trener Ørjan Christensen.

Etter hvilen åpnet hjemmelaget i et helt annet tempo enn etter de første 45 minuttene. Og presset skulle betale seg. 54 minutter var spilt og innbytter Marius Jøranlid sto klar med frispark fra drøye 25 meter. Ballen snek seg inn nede ved stolperota og utlikningen var et faktum.

– Vi hadde taket på dem selv om målet vårt kom på en dødball. Tempoet og presset var helt annerledes utover i 2. omgang, sa Christensen.

– Umulig å forklare en tabbe

Men så skjedde det som ikke skulle skje for blåtrøyene. Etter et halvhjertet langskudd fra bortelaget, var keeper Thomas Solvoll i ferd med å plukke skuddet enkelt.

I stedet glapp ballen mellom hendene, og plutselig var Østsiden i ledelsen mot spillets gang. Denne tabben skulle vise seg å prege resten av kampen.

– Det er en skandale, og noe som ikke skal skje. Det er nesten så jeg er glad skuddet kommer rett på, og tar kanskje litt lett for det. Mulig jeg blir litt ute av fokus, men det er umulig å forklare en tabbe før det skjer, sier Solvoll, som tok på seg skylden for tapet mot Østsiden.

Og trener Christensen må også innse at det er hendelsen rundt sisteskansen som til slutt ødelegger kampen for vertene.

– Det er bare å erkjenne at tabben til Solvoll preger resten av kampen. Det er sånn som skjer, men Thomas er rutinert og tar det som en mann, sier han.