Gå til sidens hovedinnhold

Slo kompisene i Norefjellrennet

Artikkelen er over 8 år gammel

– Det er et av de tøffeste turrennene jeg har gått. Tøffere enn birken, sier liungen Arne Christoffer Sand som var best av de lokale i det 43 km lange Norefjellrennet lørdag.

Han vet hva han snakker om. Sauebonden har flere klasseseire i Birken.

I Norefjellrennet er de første 15 kilometerne nesten bare oppover. Til tider er det så bratt opp mot Høgevarde at det er lett for selv de beste å miste flyten.

Men det var de siste 20 kilometerne som var tyngst for Sand.

Han prøvde nemlig å henge på de aller beste de første kilometerne med motbakker. Det skulle vise seg å bli tøft.

– Jeg lærer aldri. Igjen var jeg dum nok til å prøve å henge med. Jeg går ofte hardt ut i begynnelsen, men det ble veldig tungt på slutten, sier Sand med et smil.

- Men en dag holder det helt inn. Han holdt følge med fjorårets trippelvinner i Birken – Morten Eide Pedersen (nr. fire totalt) til halvgått løp, så måtte han gi slipp.

– Uff, det ble tungt de siste kilometerne, sier Sand som er med I Buskerudturen i år. Det inkluderer Hauern, Jungerløpet og Ulveløpet i tillegg til Norefjellrennet.

Sand var allikevel best av en rekke liunger som regelmessig hevder seg i turrenntoppen.Flere av dem er kompiser han kjenner godt fra nærmiljøet.

- Det er alltid et mål å bli best fra Lier, sier han.

Lars Petter Stormo – en av favorittene til å vinne Norefjelltrippelen som også inkluderer sykkel og løping, ble nummer ni.

Arnes lillebror Hans-Erik Sand ble nummer ti, mens Rolv Eriksrud måtte stå over.

LES OGSÅ: Ny ekspertsjekk på Norefjell

Bjerke til topps

Men langrennsspesialistene ble for sterke for Sand og co.

Espen Harald Bjerke fra Team Coop vant rennet totalt på tiden 2.10, fire sekunder foran Roger Aa Djupvik fra samme lag og åtte sekunder foran Daniel Myrmæl Helgestad fra Byåsen.

Bjerke rykket 900 meter før mål, og ingen klarte å holde følge. For 32-åringen som har som mål å vinne Birken i mars var rennet en perfekt oppkjøring.

– Det var veldig fine, men tøffe løyper i ekte Norefjellstil. Det er et bra motsvar til alle stakerennene, sier Bjerke og viser til Vasaloppet og Maricalogna.

LES PÅ DT+: Vinterfjellet i vinden

Suveren Brox

I kvinneklassen tok Mari Brox en suveren seier. Hun var nesten kvarteret foran neste kvinne. Brox som egentlig bor i Lier, men er turnuskandidat i Bodø og går for Bodø CK.

–  Det var så fin natur og fine løyper at jeg hadde lyst til å stoppe oppe på fjellet og se på utsikten, sier den blide 23-åringen.

  Brox som vant Montebellotrippelen i fjor, og ble nummer tre i Birken trippelen, er i likhet med Stormo ute etter Norefjelltrippelen.

–   Jeg er best på ski, så dette var et godt grunnlag, sier hun. 

LES FLERE SPORSTSSAKER HER

Kommentarer til denne saken