DRAMMEN: I dag spilles den utsatte 3. divisjonskampen mot Hønefoss BK 2. I morgen venter Birkebeineren.

– Vi hadde valget om å bli enige med Hønefoss om kampdato eller spille neste torsdag. I valget mellom to onder valgte vi nå førstkommende torsdag (i dag), sier trener Leif Helge Nordahl.

Bakgrunnen var at seriekampen mot HBK 2 ble utsatt grunnet streik. Et par dager etter løste streiken seg, og DFK opplyser at de tok kontakt med HBK for å finne ny kampdato.

Ferie

Eliteserielaget hadde da VM-ferie, og noen enighet om kampdag ble ikke inngått.

– Vi hadde løst det hele om vi kunne spilt kampen til høsten. Det er sikkert tett da også, men garantert flere gode kampdatoer, mener Nordahl.

Siden klubbene ikke var enige, sa kretsen at deres alternativ var neste torsdag. Da er hele DFK bortreist på ferie.

– Vi har tre uker fotballferie, og da terminlisten ble satt i februar, planla alle ferien sin. Så alternativet da var å gi bort poeng.

HBK har sagt ja til å spille i dag, og for DFK var det en tanke mindre håpløs løsning.

LES OGSÅ: DFK-trener Leif Helge Nordahl skal ikke se på 3. divisjonstabellen før utpå høsten.

4. Laget

Men på grunn av skadesituasjonen i A-laget, og ferie for mange juniorspillere, blir det et sterkt redusert DFK som reiser til Hønefoss.

Laget kommer til å bestå av noen spillere fra 2. laget i 4. divisjon, noen fra 3. laget i 5. og noen fra 4. laget i 7. divisjon.

De to sistnevnte lagene styrer seg selv, og har i utgangspunktet ikke noe med satsingsklubben å gjøre.

– 5. divisjonslaget er det som var Drammen FK før sammenslåingen, mens 7. divisjonslaget består av spillere som har gitt seg med satsingen etter at de spilte Åskollen opp.

DFK anser mulighetene til å ta poeng som størst mot IBK, og vil derfor stille med det som kan krype og gå fra A-stallen i den kampen. To matcher på ett døgn for de samme spillerne er ikke aktuelt.

LES OGSÅ: Sløste bort sjanser

Takk for sist

DFK ligger utsatt til på tabellen, de seks nederste rykker ned i 4. divisjon på grunn av nytt seriesystem. Derfor er det som nå skjer ekstra ugunstig.

– Jeg er ikke fornøyd med Buskerud Fotballkrets. Kretsen skal være et servicekontor for klubbene, men jeg føler at dette er takk for sist, sier Nordahl.

DFK ble nemlig fratatt tre poeng for å ha benyttet ikke spilleberettiget spiller mot Jevnaker i 2. serierunde. Klubben har nå kontaktet advokat og anket saken.

Odd Magne Olsen, daglig leder i Buskerud Fotballkrets, er veldig klar på at de ikke har pålagt klubbene å spille kampen på denne datoen, men at det er noe klubbene selv er blitt enige om.

– Vi vet at det var flere alternative spilledatoer, men at det var denne de landet på. Hadde de ikke blitt enige, ville vi gått inn og bestemt en dato, forteller Olsen.

Å flytte kampen mot IBK en dag eller to er heller ikke aktuelt, da mange reiser på ferie allerede lørdag.