KRØDSHERAD: Likevel kunne 63-åringen fra Røyse krabbe nesten uskadet ut av bilen under den første NM-runden i bakkeløp.

- Jeg er litt andpusten,sa en forfjamset Hønefoss-fører til publikummere som hjalp ham ut av bilen, halvveis oppe i den 1,3 kilometer lange løypa.

Grønvold startet å kjøre da han var 60, og har aldri kræsjet skikkelig. Ikke før lørdag.

Da Drammens Tidende snakket med ham i depotet litt senere, var han klar:

- Jeg skal kjøre igjen.

Vrakpant

Men da med en helt ny bil. Den røde Volvoen kunne bare leveres til skraphandleren for vrakpanten. Litt trøst var det i at det så ut til at både motor og girkasse hadde holdt. Og best av alt: Sjåføren selv.

- Helsepersonellet trodde jeg hadde brukket et ribbein, sa Grønvold.

Han rakk ikke å tenke noe under rundkastet, men skjønte at det gikk for fort i svingen i forkant. Dermed havnet han ut i grøften, traff en stein omtrent ved bakhjulet, og ble slynget til værs. Rett etterpå sto bilen parkert i grøfta, til stor forskrekkelse for publikum. Inkludert Drammens Tidende, som sto maks fem meter unna ulykkesstedet. Rett bak sperrebåndet.

- Helsepersonellet trodde jeg hadde brukket et ribbein

Opplevelsen var lite hyggelig, men ryktene spredte seg raskt og førerne ble mer forsiktige i den aktuelle svingen.

Ulykken skjedde midtveis i den 2. omgangen. Også i den første omgangen var det en som kjørte i grøfta på samme sted, men da ble det ikke på langt nær så dramatisk.

SE DEN UTROLIGE KRASJEN HER:

Lokal suksess

Forøvrig imponerte de lokale førerne. Både Olav Fredriksen og Anders Grøndal gikk til topps i sine klasser, mens Christian Sandmo var nummer to i sin. De er fra henholdsvis Øvre Eiker, Drammen og Røyken.

Grøndal var også desidert raskest av alle.