Gå til sidens hovedinnhold

V-cupseieren glapp

Artikkelen er over 6 år gammel

Ole-Kristian Bryhn (25) ledet lenge i helmatchskytingen, men helt på slutten glapp seieren i det prestisjefylte verdenscupstevnet i München.

RØYKEN: – Klart jeg er litt skuffet over at jeg ikke kom på pallen, etter å ha vært i toppen en stund. Men det er ingen krise. Det er tøff motstand, sier Ole-Kristian Bryhn til Drammens Tidende.

Bryhn endte til slutt på 7. plass i helmatchfinalen (50 meter rifle, 3 x 40 skudd) i verdenscupen i München (Tyskland) torsdag – med 406.6 poeng. Russeren Nazar Louginets vant med 462,5 poeng.

Best i kvalifisering

Røykenbøringen beviste at han fortsatt er i verdenstoppen i helmatch. Det kunne imidlertid gått så mye bedre plasseringsmessig. Onsdag innledet Bryhn med 1177 poeng i kvalifiseringen, som var dagens beste sammen med sluttvinner Louginets. 25-åringen fortsatte å skyte glimrende i de første rundene i gårsdagens finale, og etter den knestående runden så ledet Bryn. Etter liggende skyting så var han på 2. plass, men bare 0.1 poeng bak tyskeren Daniel Brodmeier – som endte på 2. plass. Da det skulle avgjøres med den stående eliminasjonsskytingen til slutt så hadde altså Ole-Kristian ikke helt klaff.

Stresset litt

– Jeg begynte å stresse litt med å skifte posisjoner, og det var også veldig varmt i hallen. Fikk litt tidsnød, forklarer Bryhn, som dermed falt ned fra 2. til 7. plass.

Han legger til at det er såpass lite poeng som skiller i dette selskapet, at det skal svært lite til før man faller på listen. Bryhn kan fortelle at det var svært god deltakelse i helmatch i München, siden alle åtte i finalen er på topp ti på verdensrankingen.

– Og så vidt jeg vet er jeg den eneste som ikke er proff. Jeg jobber ved siden av, kommenterer Bryhn.

Tirsdag tok for øvrig Buskerud-skytteren 7. plass på rifle 50 skudd liggende.

Nordisk neste

I 2012 debuterte Bryhn i OL med å bli nummer sju i helmatch i London. Han legger ikke skjul på at han satser mot et nytt sommer-OL – i Rio i 2016.

Bryhn reiser hjem til Norge fredag. De neste oppgavene er nordisk mesterskap i Finland i slutten av juni, før det er NM i juli. Deretter blir det blant annet baneskyting, og Landsskytterstevnet i Sandnes i august.

Kommentarer til denne saken