Gå til sidens hovedinnhold

- Var med og skapte crickethistorie

Artikkelen er over 9 år gammel

Yousuf Gilani er manager for Norges Cricketlandsland under kvalifiseringen til World Cricketleague. Her deler han sine tanker om oppgjør mot Samoa.

SAMOA: Vi er på historisk grunn, og vi er med og skaper crickethistorie. Ifølge gamle legender er Samoa verdens navle, det var her guden Tagaloa skapte verden og menneskene. Alle de andre øyene i Polynesia skal følgelig være bebodd av folk utvandret fra de samoanske øyene. Mer vitenskapelig aksepterte teorier går ut på at folkene kommer fra Sørvest- Asia.Norge tapte sin innledende kamp i kvalifiseringen til Word Cricketleague mot Vanuatu. De brune vikingene fra Norge hadde god kontroll selv om det ble et overraskende tap etter å ha gjort en solid innsats på banen i første runde. Norge overrasket mange, ikke bare med spillet sitt men også utseendemessig. Samoanerne hadde et helt annet bilde av hvordan nordmenn ser ut.

Med restitusjon og god evaluering av den første kampen, hadde de norske spillerne fått troen tilbake før møtet med Samoa. Samoa skulle beseires. Deres statsminister satt på første rad og heiet fram landslaget sitt under hele kampen. Norge spilte nok en god kamp, men ikke godt nok. To av spillerne våre ble slått ut av det varme været, og vi tapte nok en gang på målstreken.


Samoanerne hadde et helt annet bilde av hvordan nordmenn ser ut.

Det norske cricketlandslaget vil alltid bli husket i Samoa, det er nemlig første gang Samoa vinner over et lag i en offisiell, internasjonal turnering. Statsministeren var veldig stolt sammen med resten av det samoanske cricketlandslaget. Dette var et historisk øyeblikk. Lokalbefolkningen har nå fått et helt annet inntrykk av hvordan nordmenn ser ut. En ting var Thor Heyerdahl og hans Kon Tiki i Polynesia, noe helt annet er det norske cricketlandslag som har overrasket alle, både spillemessig, utseendemessig og ikke minst kulturelt.

Spillerne ser nå alvoret i den siste innledningskampen mot Ghana, denne må Norge vinne for å kvalifisere seg til videre spill i Word Cricketleague Div. 8.


YOUSUF GILANI

LES OGSÅ: Veldig stolte nordmenn på tur

Kommentarer til denne saken