OSLO: Kristiansen fikk sin mesterskapsdebut i håndball-VM i Serbia i fjor.

Hun står så langt registrert med 71 mål på sine 31 A-landskamper, mens hun rakk å spille totalt 44 yngrelandskamper før hun steget over på A-laget, med debutkampen mot Danmark i mars 2013.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson nøyde seg med å ta ut tolv spillere i håndballjentenes EM-tropp tirsdag. De fire siste spillerne velges senere.

– Jeg vil først se de aktuelle spillerne i kamp, og så vil jeg sove på det før vi tar ut de fire siste spillerne, sier Hergeirsson.

Brattset ikke aktuell

Han  har fem venstrehendte spillere på ventelisten, og han tror han vil velge to av dem. Så skal han fylle på med en strekspiller til og en skytter.

Glassverkets linjespiller Kari Brattset ble tatt inn på rekruttlandslaget i høst, noe som var første gang jenta fra Sarpsborg har vært tatt ut på et landslag uansett alder og nivå. Hergeirsson har fulgt nøye med på GIF-nykommeren, som med en knallhøst kunne vært aktuell for en EM-tropp.

Det viste seg likevel å bli for tidlig for 23-åringen.

– Jeg er sikker på at Kari kommer til å banke på landslagsdøren igjen. Det er uansett godt gjort å ha spilt seg inn i diskusjonen, kommenterer Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen, som understreker at han syns uttaket ser bra ut.

Heidi Løke er med i den norske troppen. Hun kunngjorde i juli at hun ville ta en pause fra landslaget, men varslet i høst at hun ville spille EM. Pernille Wibe er tatt ut som den andre streken i det første uttaket. Dernest ligger Byåsens Maren Gundersen godt an hvis Hergeirsson tar med en strekspiller til.

– Veldig inne

Veronica «Vikki» Egebakken Kristiansen er alt klar for EM. Landslagsledelsen har gjort det klart at de satser på Glassverket-spilleren.

– At hun er tatt ut som én av tolv, tyder på at hun er veldig inne, mener GIF-trener Gabrielsen. Han sier det betyr mye for Glassverket å ha en landslagsspiller på laget.

Selv er «Vikki» klar for å bidra mer enn hun gjorde i sist mesterskap. Troppen har både rutinerte og unge spillere, og «Vikki» mener at hun ligger et sted midt imellom de to betegnelsene.

– Jeg bør nærme meg «rutinert» nå. Det er lett å stige med den tilliten jeg og flere får, sier «Vikki» til dt.no.

Spillerne som ble tatt ut i troppen:

Kari Aalvik Grimsbø (målvakt), Silje Solberg (målvakt), Camilla Herrem, Sanna Solberg, Ida Alstad, Veronica Kristiansen, Karoline Dyhre Breivang, Stine Bredal Oftedal, Nora Mørk, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Heidi Løke og Pernille Wibe.

Amanda Kurtovic og Linn Jørum Sulland er blant spillerne som kjemper om de fire siste plassene.

Norge er i gruppe med Danmark, Ukraina og Romania i EM. Mesterskapet spilles i Ungarn og Kroatia i perioden 7.-21. desember.

LES OGSÅ: Landslaget vil se «Vikki» som sjef
LES PÅ DT+: Nå er ikke Kari underdog lenger