Gå til sidens hovedinnhold

VM-gull til Ole Kristian Bryhn

Artikkelen er over 7 år gammel

Ole Kristian Bryhn fra Røyken vant karrierens første individuelle VM-gull, da han gikk seirende ut av 300 meter helmatch i Spania fredag.

SPANIA: Ole Kristian Bryhn tok sitt første individuelle VM-gull i karrieren med skyteseier på 300 meter helmatch i Spania fredag.

Det var 25-åringens sjette medalje i mesterskapet. Odd Arne Brekne sikret bronsen.

LES OGSÅ: Bryhn med sølv i halvmatch

- Sykt

– Dette var sykt. Jeg tok seieren på innerblinker og fikk revansj på (Cyril) Graff fra gullkampen på standardgeværet. Fantastisk. Og så spennende det ble å følge med etterpå, sa Bryhn.

Røykenbøringen vant etter en thrilleravslutning. Graff kom opp på samme poengsum som Bryhn, men franskmannen hadde færre innerblinker. Deretter så svenske Karl Olsson ut til på ta gullet, men avslutningen ble for tøff.

LES OGSÅ: Historisk skytegull for Bryhn og Norge

Jevnt

– Jeg er helt skjelven. Det er en drøm som har gått i oppfyllelse. Nå er jeg verdensmester individuelt og har vunnet tre gull, to sølv og en bronse i samme VM. Det er helt rått, sa Bryhn.

Han endte totalt på 1175 poeng. Bronsevinner Brekne hadde ett poeng mindre enn sin landsmann. En småsyk Simon Kolstad Claussen endte på 10.-plass med 1168 poeng.

Kommentarer til denne saken