Gå til sidens hovedinnhold

Yousuf Gilani blir ekspertkommentator for Eurosport

Artikkelen er over 10 år gammel

Venstre-politikeren fra Drammen skal reise verden rundt for å kommentere cricket.

DRAMMEN: Yousuf Gilani, mest kjent som en av byens mest fremtredende politikere med innvandrerbakgrunn, har fått seg jobb som ekspertkommentator for Eurosport. Årsaken er hans spisskompetanse innen cricket, som faktisk er verdens nest største idrett etter fotball.

Del på Facebook

- Det blir ingen ny fulltidsjobb, men kommer til å bli et fast engasjement fremover i champions league og VM-kamper. Det blir oppdrag over hele verden, sier Gilani, som fra før er generalsekretær i Norges Cricketforbund.

- Jeg elsker fotball og cricket, og å få lov til dette er prikken over i'en for meg, sier Gilani.

LES OGSÅ: Vil ha cricket på Marienlyst

Sendes over hele Europa

Kommenteringen vil hovedsakelig foregå på norsk, men sendingene vil bli sendt over hele Europa og oversatt fra studio i andre land.

- Jeg kommer til å bruke et språk som den vanlige mannen i gata kan kjenne igjen, forsikrer Gilani.

Drammenseren har gjennom flere år opparbeidet seg en solid spisskompetanse om idretten, og var kommentator for NRK da de for første gang i historien sendte VM-finalen i cricket direkte i våres.

LES OGSÅ: - Har blitt kalt apekatter

Enorm interesse

Ifølge Gilani opplever cricket-sporten en enorm økning i popularitet over hele verden, og aller mest i Norge - som er det nordligste landet i verden det spilles cricket.

- Sett i prosent i forhold til befolkningen er Norge det landet i verden hvor cricket utvikler seg raskest. Det har en sammenheng med at vi har mange mennesker i landet med innvandrerbakgrunn som har tradisjon for å spille cricket, samtidig som populariteten øker generelt, sier Gilani.

Han forteller at han mottar mange henvendelser fra folk som vil lære mer om den voksende sporten, som gir positive ringvirkninger utover bare å holde folk i fysisk aktivitet.

- Jeg veit av erfaring at cricket i Norge er det beste inkluderingsverktøyet vi har i Norge. Cricket gjør den jobben helsestasjoner og NAV ikke gjør. Det får folk med i et sosialt nettverk og en god sirkel, sier Gilani.

LES OGSÅ: Fikk sving på kølla