Bare fem av de 122 startende torsdag klarte en feilfri runde i varmen på en meget krevende VM-bane.

Det lå vel til rette for Marit som lå som nummer 109 etter første dag. Oppgaven var klar – red hun feilfritt så ville hun gå videre til fredagens konkurranse etter halveringen av feltet. De første hindrene så veldig bra ut, men rundt en sving mot en kombinasjon som var hinder nummer fire så sprang den 10 år gamle hingsten utenfor igjen. Som han gjorde i går. Deretter kom det noen riv til, så Marit havnet til slutt på 105. plass i sin VM-debut.

– Han ble for ivrig etter hinder nummer tre og jeg skulle ha satt han bedre opp i svingen slik at han ikke fikk den muligheten, sier Marit Haar Skollerud.

Drammen og Omegn Rideklubbs VM-deltaker er likevel glad for at hun fikk sjansen til å skaffe seg denne erfaringen. Med sine 32 år er hun ung i denne bransjen så det kommer flere sjanser.

– Men jeg hadde selvfølgelig ønsket det annerledes i dag, sier Marit.

Mikael Kolind, landslagsleder i Norges Rytterforbund, hadde håpet fram til hinder nummer fire han også.

– Men dette var en meget krevende bane der bare en håndfull av verdenseliten klarte seg uten feil, sier Mikael, som likevel ser positivt på fremtiden.

– Dette er god erfaring for henne med tanke på fremtidige mesterskap, sier landslagslederen.

VM i sprangridningen ledes av italienske Lorenzo de Luca, foran amerikanske McLain Ward fra USA og årets idrettsmann i Sverige Peder Fredricson.

Finalen med de tolv beste rides søndag.

Dermed er årets VM, eller World Equestrian Games som det heter, i Tryon USA over for de norske deltakerne. Norske sprangryttere forbereder seg nå til Kingsland Oslo Horse Show den andre helgen i oktober og da er det muligheter for å se Marit Haarr Skollerud på hjemmebane i Telenor Arena når verdenscupen i sprangridning for 2018–19 åpnes.