ENGLAND: Med flere av verdens beste sprangryttere på plass viste unge Johan Sebastian Gulliksen, Drammen og Omegn Rideklubb, alle bakskoene og vant Six Bar – klassen på dette verdenskjente stevnet.

– Det er en herlig følelse å vinne her, sa Johans Sebastian til pressen etter konkurransen var over.

– Far Geir vant her med samme hesten for to år siden, så nå har vi en seier hver her i London, fortalte Gulliksen.

For mange briter, og nordmenn, er det ikke jul uten shopping i London, og en dag eller to innom konkurransene i de gamle hallene ved Earl's Court. Hallen ble bygget for ryttersport allerede i 1886. Det første internasjonale stevnet ble arrangert i 1907.

Denne gangen er den en uke med verdenscup i både sprangridning, sportskjøring med hest og dressurridning i en miks med god underholdning som samler hestefolk fra hele verden, både på de fulle tribunene og på deltakerlistene.


Årlig tradisjon

22 år gamle Johan Sebastian, yngstemann i rytterfamilien Gulliksen fra Lier, har vært med far på dette showet siden han var liten. I år var det deltakelse med hesten Arakorn og det endte med seier.

Arakorn og Johan Sebastian har vært ute på en del stevner de siste månedene og hentet flere sterke plasseringer, blant annet i en tilsvarende klesse i Madrid for en måned siden.

I en Six Bar-klasse begynner man med seks hinder som står etter hverandre på linje. Der det siste hinderet på denne linjen heves for hver runde. Samtidig fjernes det to hindre mellom runde to og tre. Denne klassen, på denne arenaen, bruker å samle noen av verdens beste ryttere foran et fulltallig publikum. Så også i år.

Johan Sebastian Gulliksen og Arakorn lot seg ikke skremme, og var de eneste i det stjernespekkede feltet som klarte fire runder feilfritt – og da var siste hinderet hevet til 1,90m. For det vanket det rundt 35.000 kroner til unggutten.


Geir på 3. plass

Pappa Geir er også i London og rir nå. Det har gått veldig bra og Geir ble nummer tre i en klasse med hindre på 1,5 meter senere på kvelden torsdag, på familiens nyinnkjøpte hest Gin Chin van het Lindenhof. Det ga 40.000 kroner inn på konto.

Fra før har Geir en fjerdeplass med Edesa S Banjan i en av stevnets første klasser. Til sammen har far og sønn Gulliksen ridd inn tett opp mot 100.000 kroner i London denne gangen – så langt.

For stevnet i Olympia fortsetter helt til lille julaften – siste klasse starter lille julaften kl. 18.00.