SPANIA: Madrid Horse Week startet fredag og yngstemann i Gulliksen-trioen var i aksjon allerede fredag kveld.

I en såkalt six-bar klasse, på en bane med bare seks hindre, blir hindrene høyere og høyere for hver runde. Her ble det delt seier for Johan Sebastian Gulliksen og Arakorn. Hindrene var til slutt 1,95 cm høye og rytteren fra Drammen og Omegn Rideklubb endte opp med hyggelige 5.300 euro i premie.

Lørdag var Gulliksen i ilden i en showklasse, der man både skal kjøre bil og ri hest og igjen hentet Johan Sebastian Gulliksen en hyggelig pengesum etter god ridning og kjøring. Noe som endte med en andreplass og dermed 2.033 euro på kontoen – og totalt 72.000 kroner.

I søndagens verdenscupklasse, som hadde samlet et topp felt, ble det tre riv for Johan Sebastian Gulliksen og Arakorn i en klasse som ble dominert av Belgia og Sverige, men med Tysk vinner gjennom norgesvennen Daniel Deusser. Ti av de 37 rytterne møttes til omhopping etter feilfri første runde. Blant disse tre svensker og fire belgiere.

Johan Sebastian og hestene skal nå videre på nye eventyr i verdenscupen. Om to uker bygges hindrene i La Coruna – helt på den nordvestre spissen av Spania.