ARENDAL: Johan Sebastian Gulliksen, som egentlig ikke er senior før neste år, vant på Bjørn Rune Gjelstens hest Quiet Easy. Unge Gulliksen er med dette den yngste som har vunnet et innendørs-NM i en seniorklasse. 

Mens familiens senior, pappa Geir, er i Qatar og rir om de store pengene, tar sønnen Johan og datter Victoria ansvar for å holde familietradisjonen ved like her hjemme ved å ta gull og bronse i NM innendørs i Arendal. Bare Fevik-gutten Pål Flam kilte seg inn mellom søskenparet fra Lier. 

Med sine 21 år er Johan Sebastian egentlig ungdomsrytter (til og med fylte 21 år) ut dette året. Dette stopper han ikke fra å ri mot de beste seniorene i dette NM. 

NM rides over tre runder i løpet av to dager. Bare fem av de 28 deltakerne sto med feilfrie runder etter dag en. Etter siste finalerunde lørdag var det bare en igjen – Johan Sebastian Gulliksen fra Lierskogen. 

Unge Gulliksen er ikke ukjent med medaljer i mesterskap fra sin tid i aldersbestemte klasser, men dette er hans første på seniornivå. Dermed ser det ut til at pappa Geir, som har ni kongepokaler, får skarp konkurranse fra sine to barn framover.

LES OGSÅ: Red inn 110.000 kroner på én helg

LES OGSÅ: Triumferte i Oslo Horse Show