SANDEFJORD: En feilfri runde over 1,50 meter høye hinder på Melsom i Vestfold ga hele 30.000 kroner i førstepremie til rytteren fra Lierskogen og Drammen og Omegn Rideklubb.

– Jeg ville vinne, fastslår Victoria.

Grand Prix Cup er en cup på høyeste nivå i sprangridning, initiert av Norges Rytterforbund for å stimulere norsk toppsport  – og gi sportstilbud på lik linje her hjemme som ved de store stevnene i utlandet. Etter fire cuprunder i sommersesongen var det i helgen klart for finale ved det fylkeskommunale anlegget som Jarlsberg og Melsom Rideklubb disponerer. De beste norske sprangrytterne var der for å kjempe om de gjeve premiene, og det skulle bli Victoria Gulliksen som trakk det lengste strået.

Feilfri hele veien

Av 16 startende skulle fire ekvipasjer ut i vinnerrunden. Victoria fra Drammen og Omegn Rideklubb med hesten Ballenteskin Watch This sørget da for enda en feilfri runde samt en god tid. Et resultat som holdt til seier.

Johan Sebastian Gulliksen med hesten Via vd Karmenhoek Z prøvde seg på å toppe listen og slo sin søster på tid, men fikk et riv på veien hvilket førte ham inn på en tredjeplass verdt 11.000 kroner.

Andreplassen, med et feilpoeng fra første runde, gikk til Larvik og Sandefjords Rytterklubbs Stein Endresen med hesten Cantolar som for det ble belønnet med 20 000 kroner.

Pappa Geir Gulliksen endte på åttendeplass med hesten Exit of Ice Z, med fem feilpoeng i første runde.

Ladet opp med yoga

– Det var veldig gøy å vinne Grand Prix-klassen på Melsom, forteller Victoria.

 –  Jeg var veldig klar for å ta hjem 30.000 kroner i cash. Jeg begynte dagen min med å hjelpe en elev som vant sin klasse, etter det dro jeg på Sats i Drammen, løp én mil og gjorde yoga meditasjon etterpå. Så var jeg klar. Det gikk helt etter planen, og jeg er bare kjempefornøyd med den seieren, konkluderer hun.