Men var bare ett mål unna annenplassen, og en mulighet for kvalifiseringsspill for 2. divisjon!
Hvis Strømsgodset skulle rykke ned fra eliteserien til 1. divisjon i år, kan nemlig ikke SIF 2 rykke opp fra 3. divisjon. Da går i så fall kvalikplassen til lag nummer to i divisjonen, og i år ble dette Birkebeineren.
-Veldig bittert at vi ikke greier annenplassen, sier Farra Nemati som scoret 5-0-målet. Han er klar på hva Åskollen skal gjøre neste sesong.
-Vi kommer enda bedre neste sesong. Med noen forsterkninger, så skal vi spille for opprykk, sier Farra Nemati før han legger til.
-Både jeg og laget fikk en skyllebøtte i pausen. Etter det første målet løsnet det for oss og vi fikk senket skuldrene, og jeg jobbet bedre i andreomgangen, konkluderer Nemati.
Etter en gnistrende og dramatisk 2. omgang på Gulskogen arena, vant Åskollen hele 6-0 over Solberg. Likevel, siden Birkebeineren vant 7-4 borte over Svelvik, kom IBK på annenplass i 3. divisjon.
-Bittert, sa Åskollens trener Leif Helge Nordahl.
Alle målene og dramatikken kom etter pausen.
-Vi burde scoret allerede i førsteomgangen, mener Leif Helge Nordahl. For det var Åskollen som produserte de få farlige sjansene før pause.

Eksploderte. I forhold til en tam første omgang, så nærmest eksploderte kampen med sjanser, mål og gule kort etter hvilen. Og også rødt kort ble det da Åskollen keeper Markus Andersson ble utvist midtveis i andreomgangen etter sitt andre gule kort.
Åskollens klare seier og revansj for 1-4 tapet i vårsesongen, kom først etter at Thomas Bache gjorde 1-0 på en hard markkryper like etter pausen.
Åskollen hadde mer og mer av banespillet. Etter en times spill økte Mats Frøshaug ledelsen fra kort hold. Det var innledningen til et kvarter fylt av mål, sjanser, gule kort og utvisning. Åskollen økte til en klar ledelse etter mål av Thomas Backe, Lars Chr. Stokka og Farra Nemati. I det 90. minutt fastsatte Stokka sluttresultatet til 6-0. Storseieren til tross. Det var ingen jubelscener hos Åskollens spillere og lagledere.
-Dette var utrolig surt, sier Åskollen-trener Leif Helge Nordahl som etter kampen takket spillerne for en meget bra sesong og for en sterk 2. omgang.

Kunstgress. Nå ser han fram til at kunstgressbanen på Åskollen skal åpnes til kommende sommer.
-Vi gleder oss til å trene på egen bane, sier Nordahl som trakk fram det at klubbens B-lag i helgen rykket opp til 4. divisjon.