DRAMMEN: Tidligere i år imponerte Andrea Raaholt stort da hun på kort tid klatret rundt 400 plasser på verdensrankingen – fra rundt 1.250 til 850. plass. Ingen spillere i Buskerud har vært så høyt oppe på verdensrankingen siden hennes mor Amy Jönsson Raaholt herjet på 1980- og 1990-tallet.

Men livet som ung tennisproff ute i verden kan til tider være tøft, med blant annet mye reising. Motgangen begynte å komme ut på sommeren, og i høst har Raaholt spilt lite. Siste offisielle kamp var 1. runde i en 10.000 dollarturnering i England i begynnelsen av september – der det ble 7-5, 6-0-tap for Mariam Bolkvadze fra Georgia. Drammen TK-spilleren var påmeldt til Norwegian Open i Oslo nylig, men trakk seg etter hvert.

– Jeg har tatt en pause fra tennisen, og vet ikke helt hva som skjer fremover. Derfor trakk jeg meg fra Norwegian Open, melder Andrea til Drammens Tidende.

Hovedårsaken er at Raaholt sliter med motivasjonen, og etter det DT erfarer så vurderer 20-åringen om hun skal komme tilbake for fullt etter pausen – eller gi seg med toppsatsingen permanent.

Raaholt var på sitt beste i mai, juni og juli, og hennes aller største prestasjon var nok da hun slo tyrkiske Ayla Aksu 2–1 i sett i 25.000 dollarturneringen i Helsingborg. Aksu var ranket som nummer 341 i verden på det tidspunktet,  og aldri hadde drammenseren slått en så høyt rangert spiller. Ved å slå en slik spiller viste Raaholt at hun holdt et relativt høyt internasjonalt nivå i en verdensidrett.

Ellers nådde Raaholt semifinale i en 10.000 dollarturnering, og spilte seg dessuten fram til en doublefinale (10.000 dollar) sammen med bosniske Jasmina Tinjic – som i en kort periode også fungerte som trener for Raaholt.

PS! Raaholt holder fortsatt en 882. plass på verdensrankingen.

LES OGSÅ: Klatrer på verdensrankingen