NM-finalen glapp

NÅDDE SEMIFINALE; Andrea Raaholt, Drammen TK, nådde semifinalen i årets norgesmesterskap.

NÅDDE SEMIFINALE; Andrea Raaholt, Drammen TK, nådde semifinalen i årets norgesmesterskap. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Andrea Raaholt (21), tennisproffen fra Drammen, stilte opp i NM for første gang på lenge. Det ble stopp i semifinalen.

DEL

OSLO: Fredag ettermiddag tapte Andrea Raaholt fra Drammen Tennisklubb, 6-4, 6-1, for Malene Helgø, Furuset, i NM-semifinalen i Frognerparken. Dermed brast finalehåpet for 21-åringen fra Drammen.

Etter å ha ligget under 4–0 i første sett kom Raaholt sterkt tilbake og utlignet til 4-4, men Helgø svarte og seiret til slutt komfortabelt. Det var ikke noe å gjøre med 18-åringen fra Oslo denne gang. En spiller Raaholt har slått i de to foregående møtene, men fredag spilte Helgø best.

Sist gang Raaholt var med i norgesmesterskapet utendørs var i 2014. Også da ble det stopp i semifinalen for Buskeruds desidert beste tennisspiller. Så Andrea må fortsatt vente på sin første NM-finale, men tok tross alt en solid 3. plass.

LES OGSÅ: Tennisproff Andrea (21) møtte veggen: – Kroppen sa helt stopp

Vant tre kamper

Raaholt innledet mesterskapet i Oslo litt rufsete med 2-1-seier (6-1, 4-6, 6-0) mot det unge talentet Sarina Reinertsen, Bygdøy. Men hun spilte seg opp utover i uken og vant lett i åttendedelsfinalen og kvartfinalen over henholdsvis Ine Soltveit Stange, Ullern, og Sangeeta Roopan, Paradis. Det ble 6-3, 6–1 og 6-0, 6–0.

Raaholt har satset hardt internasjonalt de siste årene, og har derfor ikke prioritert NM. Turneringer utenlands har stått øverst på listen, men i år passet det bedre.

LES OGSÅ: Fra Valencia til Svelvik for å spille tennis

Finaler lørdag

NM-finalen lørdag spilles mellom 1.-seedede Melanie Stokke, Nordstrand, og Malene Helgø, som er 2. seeded. Alle de beste norske kvinnene har stilt opp i NM, bortsett fra Ulrikke Eikeri.

I herrefinalen blir det et oppgjør mellom Victor Durasovic (1), Nordstrand,  og 15-åringen Herman Hagen Høyeraal, Ullern. Norges beste spiller Casper Ruud er ikke med i årets NM.

LES OGSÅ: Drammens store tennisstjerne blir 50 år: – Glad for hver dag som går

Artikkeltags