-Det var skikkelig digg at vi hindret Mjøndalen i å ta sin tiende strake seier over oss på 2. juledag. Dette må nytes, sier Solberg-kaptein Kjetil Johansen (27), som scoret lagets to siste mål.
Solberg slo Mjøndalen 8-3 i går, og over 800 tilskuere var vitne til SSKs første seier over naboen på høytidsdagen siden 1996. Fra 1997 til 2005 tok MIF ni seire på rad, men nå var det altså stopp.
-I år visste vi at sjansen til å vinne var stor. Jeg mener vi har et bedre lag enn MIF denne sesongen, og det synes jeg også vi beviste. Hadde vi tapt ville det vært fordi MIF fortsatt har et psykisk overtak, men heldigvis maktet vi å stå imot presset, sier Johansen.
Kapteinen tror det var meget viktig mentalt for hele laget å bryte denne barrieren.

SSK BEST. Solberg la grunnlaget for seieren med en solid 1. omgang. SSK spilte sterkt defensivt, og tok seg stort sett greit av spede angrepsforsøk fra et tamt MIF-lag. Et par Jonas Pettersson-sjanser var alt MIF skapte før pause.
Solberg var langt mer besluttsomme i angrep, og det var den unge spissen Simon Stavis (20) som slo an tonen med å score de to første målene.
Som spiller hadde Stavis aldri opplevd å slå MIF 2. juledag, og ved forrige SSK-triumf var han bare en liten tiåring som sto på tribunen.
1-0 etter 13 minutter: Thomas Moen slo en pasning på skrå igjennom til Stavis, som skjøt forbi en utrusende MIF-keeper Kenneth Lauritzen og i mål.
2-0 etter 20 minutter: Stavis stjal ballen fra MIF-forsvaret og dunket ballen i mål på halvspretten fra kort hold - en sterk prestasjon.
-Dette var sinnssykt deilig, og for en ramme det var rundt kampen. Helt perfekt match, sier Stavis.
På slutten av omgangen knallet Petter Moen inn en corner i nettaket, og alt så ut til å gå mot Solberg-seier.

SPENNING. Det svinger imidlertid mye i bandy, og det var et mye mer aggressivt MIF-lag som kom på banen i 2. omgang. Bruntrøyene maktet etter hvert å sette et ordentlig press på Solberg. Da Jørn Walther Kristiansen og Jonas Pettersson reduserte to ganger i løpet av to minutter - 62. og 64. minutt - vaklet SSK.
-Ja, da var vi litt ille ute. Vi falt for langt tilbake på banen, sier SSKs spillende trener, Thomas Moen.
I neste timinuttersperiode skjedde det imidlertid et par ting som skulle avgjøre kampen til SSKs fordel. Etter 69 minutter fikk Thomas Moen fulltreff på corner, og dette var nok dagens viktigste mål. Det satte en liten demper på MIFs offensiv.
-Ja, det var viktig å få inn den, samtykker Moen.
Seks minutter senere snappet SSKs svenske spiss, Fredrik Johansson, opp en horribel tversoverpasning i MIFs forsvar, og scoret enkelt alene med Lauritzen. Med 5-2 og et kvarter igjen var kampen nærmest avgjort. På slutten fikk Solberg mye rom, og MIF ga opp. Dermed ble det storseier på 8-3 til SSK - tangering av klubbens største seier over MIF 2. juledag (8-3 i 1989 også).
Best på SSK var Moen-bødrene og Stavis.