Gå til sidens hovedinnhold

Til bygda for å bli mester

Artikkelen er over 13 år gammel

Eindride Rolfstad flyttet til bondelandet, og ble norgesmester i feltskyting.

37-åringen er opprinnelig fra Grønland i Oslo – et sted der man ikke har det beste miljøet for pistolskyting.

– Det var denne kjærligheten, smiler den nybakte norgesmesteren i spesialpistol felt.

Kjærligheten heter Cecilie Reed, paret venter snart sin førstefødte, men Eindride tok sitt første gull allerede lørdag.

Etter omskyting i et grustak på Vestre Spone var det ingen som kunne stoppe ham fra en seks år lang karrières desiderte høydepunkt.

FERSK
Han flyttet til Drolsum for seks år siden. Der kunne han endelig dyrke skyteinteressen han hadde fattet gjennom litt jakt. Det ballet på seg, og han ble med i Modum Pistolklubb. Fem måneder etter at han startet, var han med på Modums gullag i NM. Det var i 2003.

– Men det hører med til historien at de andre to på laget var veldig gode. Individuelt ble jeg nummer 30 eller 40.

Eindride har aldri vunnet så mye som et kretsmesterskap med pistol, før han like godt ble norgesmester.

DUGNAD
Og oppladningen var langt fra det andre idrettsutøvere vil kalle optimal. For Eindride var det helt greit. Han jobbet dugnad til sene kvelden dagen før, og var tidlig opp dagen etter for å rekke både skytingen og all dugnadsjobben det fører med seg å arrangere et NM.

Modum PK sto også som arrangør av helgens mesterskap.

– Det er det jeg kaller skikkelig bygdedugnad. Og det synes jeg er en bra ting. Før omskytingen var jeg så sliten at jeg bare skjøt.

Eindride pleier sjelden å bli nervøs, han er en offensiv skytter som "gutser".

– Jeg tenker som så at skal du treffe, må du tore å bomme. Derfor kliner jeg bare til.
Det var en gulloppskrift på spesialpistolen, der 12 skyttere hadde fullt hus etter en runde i terrenget med ti standplasser. Ludvig Laheld fra Aron kapret sølvet, mens klubbkameraten Hans Knigge ble nummer seks.

DOBBELTTRIUMF
Arrangørene var frekke i premiefatet, Alf Gunnar Raaen vant like godt den andre klassen lørdag, spesialrevolver.

Her hadde 13 skyttere fullt hus og måtte ut i omskyting. Bjørn Andreas Bakke fra Sigdal og Eggedal ble nummer seks, en plass han delte med blant annet nevnte Knigge og Laheld. Klubbkameraten Dag Kristiansen ble nummer 11.
I magnum 1 var det 13 skyttere som hadde fullt hus. Her ble Knigge nummer fire etter omskytingen, Morten Øverby fra Sigdal og Eggedal seks og Bjørn Gjerstad fra Hokksund syv. I magnum 2 ble Knigge tre, Bjørn Andreas Bakke og Odd Nes fra Sigdal og Eggedal fem og Laheld 12. Også her var det 13 i omskytingen.

LAGGULL
I lagkonkurransene var de lokale også dominerende. I magnumfelt 1 ble Sigdal og Eggedal (Bakke, Nils Knut Lindbo og Morten Øverby) nummer to, poenget bak Sandnes.

Sigdal og Eggedal ble også nummer tre i magnumfelt 2 med samme mannskap. Her ble Aron nummer to (Per Inge Jacobsen, Knigge og Laheld). De to sistnevnte var også på Arons gullag i spesialrevolver, her var tredjemann Dag Kristiansen.

PS! En utlodning av et våpen ga 10400 kroner til kreftsaken.

Kommentarer til denne saken