Tøffeste jobben i byen

Av
Artikkelen er over 19 år gammel

90 minutter avgjør om ett års arbeid har vært vellykket eller mislykket. Jens Martin Støten mener han har Drammens tøffeste jobb.

DEL

- Jeg visste det ville bli et jobbeår, sier Jens Martin Støten.
Han har repetert seg selv minst 100 ganger siden han tok over som SIF-trener en sen høstdag for snart ett år siden.
11 mann ble solgt. Bankboka hadde røde tall. SIF snørte igjen pungen. Fotball-Norge tippet SIF ned. Lørdag kan de få rett.
- Jeg tenker ikke på nedrykk. Vi må være offensive. Angripe Tromsø-kampen. Se mulighetene, sier Støten.
Han mener han har blitt brukbar på akkurat det, etter en sesong hvor skader og karantener har vært flere enn mange.
- Jeg har utviklet meg som trener denne sesongen. Jeg visste det ville bli tøft, men var forberedt. Jeg synes ikke det har vært noe spesielt tøffere enn å trene lag i 1. divisjon, sier Støten.
Etter 20 år som trener har han opplevd både nedrykk og opprykk. Han må bruke begge hendene for å telle alle gangene årets siste seriekamp har avgjort om det blir opp- eller nedrykk. I år kan det bli nedrykk, akkurat som i 1995 og 1996 da han trente Jevnaker i 1. divisjon.
- Vi spilte mot Sandefjord i 95. De måtte vinne for å holde seg, for oss holdt det med uavgjort. Fire minutter på overtid ble det straffe til Sandefjord på stillingen 1-1. Kenneth Brørby reddet og vi holdt oss.
- Året etter dømte mange oss ned midt i sesongen, men jeg ga ikke opp så lenge det var teoretisk håp. Vi fikk flyt, slo topplagene, og ingenting ble avgjort før mot Ham-Kam i siste serierunde.
Den gangen rykket Jevnaker ned. Siden ble Støten assistent for Dag Vidar Kristoffersen i SIF. I fjor høst ble han konstituert som hovedtrener og i nest siste runde berget Godset plassen.
- Vi har har hatt flyt i år også. Forut for de to siste kampene mot Moss og Lillestrøm spilte vi veldig bra i 7-8 kamper. Dessverre ble uttellingen for dårlig.
Fru Fortuna har ikke fulgt SIF denne sesongen. Støten skylder ikke på uflaks likevel.
- Vi har i glimt vist at det er et potensiale i laget, men pr. i dag er vi ikke bedre enn kvalifiseringsplassen.
- Viljen i laget har vært stor, men evnen har ikke alltid stått i stil. I tillegg har vi ikke vært tøffe nok innenfor boksene. Mot Tromsø har jeg gitt spillerne beskjed om å være helt ville innenfor de to 16-meterne.
Mjøndølen tror det kan være en oppskrift til suksess. En ingrediens som også må med er trygghet. Det har SIF manglet hittil.
- Jeg har gjort et par-tre grep som gjør at jeg føler meg sikker på at det er et trygt mannskap som løper ut på Marienlyst.
For at ett års arbeid skal lykkes, bør Støten ha rett.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags