SLOVENIA: I stekende varme i Slovenia var Odd Arne Brekne best av alle i den første elimineringsrunden til onsdagens individuelle konkurranse på 50 meter liggende.

Brekne imponerte med 627,8 poeng på sine 60 skudd. Stian Bogar ble nummer fire i den første runden med 624,1 poeng og Norge ledet dermed lagkonkurransen før siste skytter Ole-Kristian Bryhn skulle skyte i den andre elimineringsrunden.

Bryhn slet

Men VM-kongen fra 2014 fant aldri helt ut av egen skyting og slet uvanlig mye i perioder. Bryhn var senest i mai nummer to i World Cup i USA i denne øvelsen, men har slitt med sykdomsproblemer og ikke fått maksimal oppladning til europamesterskapet. Han hentet seg imidlertid mesterlig inn og sikret norsk bronse med 618,7 poeng på sine skudd.

Kjemper om OL-plass

I morgen skyter alle tre den individuelle konkurransen på 50 meter liggende og både Bogar og Brekne kjemper om en kvoteplass til OL. Bryhn har allerede sikret seg

Sergey Kamenskyi skjøt til ny verdensrekord, 633,0 poeng, i den siste omgangen og sikret russisk gull foran Østerrike.

Ekstrem varme

Tidligere tirsdag ettermiddag ble Sina Busk beste kvinne på OL-øvelsen 50 meter halvmatch med 16.plass etter å ha skutt 576 poeng. Busk kjempet helt i toppen gjennom både knestående, liggende og halvveis inn i stående skyting.

Tydelig preget av ekstrem varme på standplass tapte hun viktige poeng på de aller siste skuddene og mistet dermed muligheten til å kjempe om medaljer og kvoteplass til OL i finaleskyting.

LES OGSÅ: Se Kovács' avskjedsintervju

Tapte åpningskampen 

Gundersen til Sandefjord