Mikael Eklöf scoret to av Mjøndalens mål, og ble én av MIF-heltene, da erkerivalen Solberg ble slått 8-3 i det tradisjonsrike 2. juledag-oppgjøret på Vassenga i går.
-Jeg fikk en helt spesiell debut for klubben. En skikkelig stjernesmell. Det er jo heller sånn som dette her bandy skal være. Seier i derbykamp på 2. juledag, med mye publikum på tribunen, sier en smilende Eklöf.

HJERNERYSTELSE. Situasjonen var som snudd opp ned for Eklöf - hvis vi sammenligner med det som skjedde i hans MIF-debut borte mot Sarpsborg i slutten av november.
Eklöf ble taklet kraftig, og lå bevisstløs og blødende igjen på siden. Etter hvert havnet svensken på sykehus der det ble konstatert kraftig hjernerystelse. Nykomlingen måtte hvile i en drøy uke etter den ulykksalige hendelsen, og angriperen havnet derfor på etterskudd når det gjaldt å spille seg inn i sin nye klubb. Eklöf ble etter hvert så utålmodig at han holdt på å fly på veggene i den nye leiligheten.
-Det verste var at det var en svenske i Sarpsborg som taklet meg også, men det var i utgangspunktet ingen stygg episode. Sportslig føler jeg at det går bedre og bedre i MIF, gliser Mikael.
Etter den dramatiske debuten har Eklöf etter hvert begynt å finne målet. I går scoret han sin sitt 11. og 12. seriemål for bruntrøyene. Først ga han MIF ledelsen etter åtte minutters spill. En lang ball fra Robert Arnesen ble tatt ned, og i neste trekk scoret Eklöf. Tre minutter før slutt avgjorde MIF-spissen kampen definitivt ved å score 7-3 målet, da han kom alene med SSK-målvakt Pontus Björnström.
-Det var "kul" å få score to mål i 2. juledagsmatchen. Jeg følte jeg hadde bra støtte fra publikum, uttaler Eklöf, som jublet hemningsløst ved 7-3-scoringen.
-Da skjønte jeg at vi hadde vunnet, kommenterer helten.
Da gjorde det ingenting at Eklöf bommet på straffe på overtid.

MATCHVINNERE. På en dag da MIFs notoriske målscorer Jonas Pettersson ikke hadde dagen, viste MIF at det fins flere matchvinnere i laget.
Pettersson misset sjanse på sjanse 2. juledag, men fikk til slutt sin scoring da han fastsatte sluttresultatet til 8-3 rett før slutt.
I tillegg til Eklöf scoret også Jørn Walther Kristiansen og Kjetil Bergh to viktige mål hver. Alle tre kan betraktes som matchvinnere.
Kristiansen scoret på to frislag i en viktig fase av kampen - til 3-2 og 5-3. Særlig det andre frislaget var det fart i. Fra litt spiss vinkel føk skuddet utagbart opp i krysset. Dette var dagens fulltreffer på Vassenga.
-Moro å få til en slik scoring i en så viktig kamp. Det er nok en mine fineste scoringer, sier Kristiansen.
Solberg holdt følge med Mjøndalen i en time, men etter det var det bare MIF. De siste 30 minuttene gikk MIF fra 3-3 til 8-3, og vant fortjent foran 800 tilskuere. Dermed tok bruntrøyene sin niende strake seier over SSK 2. juledag.
MIF er fortsatt med i kampen om seriegull, med 3. plass tre poeng bak serieleder Stabæk, men med én kamp mindre spilt.
PS!
I morgen er det nytt oppgjør mellom Solberg og Mjøndalen - på Solbergbanen.