Gå til sidens hovedinnhold

Unge møter stengte dører

Artikkelen er over 22 år gammel

Mens tradisjonelle idretter sliter med rekrutteringen, klarer ikke Eiker-klubben NOR 92 å ta imot alle de unge som nå ønsker å spille innebandy.-Det er litt krise, innrømmer Jarle Gommerud i NOR 92.

Innebandyklubben NOR 92 ville gjerne starte i det små med rekrutteringen, og har hverken annonsert eller reklamert for sin yngreaktivitet. Likevel har jungeltelegrafen vært effektiv, og interessen sprenger alle rammer. Klubbens knøttelag (under ti år) har kapasitet til å ta imot maksimalt 28 spillere til trening og kamper i Solberghallen, og må si nei til alle andre som ønsker å begynne med innebandy.
-Selv om vi spådde at interessen ville øke, kom dette brått på oss. Laglederne på vårt knøttelag har hatt rundt 70 registrerte telefoner fra foreldre og barn som ønsker å begynne, men de må bare beklage, sier Jarle Gommerud i NOR 92.
For at noen nye skal få begynne, må noen slutte, er beskjeden.
Begrenset halltid og for få til å ta seg av de unge, er årsaken.
-Vi kan ikke skylde på noen for at vi har havnet ut slik vi har gjort. Interessen har bare eksplodert. Vi søkte halltid ut fra behovet vi hadde på våren, og det samme gjelder støtteapparatet vi bygde opp rundt den yngste gruppen, sier Gommerud.
Klubben har også et småguttelag, men måtte kutte ut en av treningsdagene fordi hverken trenere eller spillere rakk fram til Ekneshallen i Krokstadelva til klokken 15.
-Vi synes det er leit at vi må si nei til unge som gjerne vil drive med vår idrett, og dette kan jo snus til å være et lite tips til andre idrettslag som opplever svikt i rekrutteringen til mer tradisjonell idretter. Et endret idrettstilbud vil kanskje lokke flere barn og unge på banen igjen, antyder Jarle Gommerud.
Innebandyklubben Nordbylia, med nedslagsfelt rundt Åskollen og Glassverkethallen, er i startfasen, og i forlegelsen av en vennegjeng som møttes til spill, ble det startet opp et lag for spillere født i 1988. Her var det også jungeltelegrafen som åpnet slusene.
-Her oppe er det nok av unge som gjenrne vil spille innebandy, men for oss også så er det først og fremst hallkapasiteten som er bøygen. Vi er aldri blitt avvist i Glassverkethallen når det har vært ledige timer, men det er fullt på kveldstid. Vi har prøvd noen ganger å trene på ledige timer klokken 15, men det er ikke mange voksne som kan ta seg fri fra jobb for stille opp, sier Trond Bardalen, ildsjel i Nordbylia.
-Jeg kunne fylt Glassverkethallen to ganger i uken med unge innebandyspillere, men vi kan ikke sett i gang mer aktivitet uten halltid.
Bardalen mener manglende hallkapasitet stopper utviklingen.
-Jeg vet nemlig hva de unge vil ha, men i øyeblikket kan vi ikketilby dem det, sier han.
Bandykretsen i Buskerud prøver allerede i år sammen med NOR 92 og et par andre klubber å få i gang en aktivitetsserie slik håndball, bandy og fotball gjør for de aller yngste.

Kommentarer til denne saken