Vant, ryddet og dro

JORDNÆR VINNER. Istvan Moldovan har spilt på landslaget og profesjonelt i tre land. Likevel tar han på seg ryddejobben uten protester. FOTO: PER ABRAHAM GRENNÆS

JORDNÆR VINNER. Istvan Moldovan har spilt på landslaget og profesjonelt i tre land. Likevel tar han på seg ryddejobben uten protester. FOTO: PER ABRAHAM GRENNÆS

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Her "feirer" Istvan Moldovan grunnspillmesterskapet i bordtennis.

DEL

Etter å ha utklasset sine to argeste konkurrenter foran ti tilskuere i Modumhallen, kunne Modum Bordtennisklubb titulere seg som vinner av eliteserien. Eller grunnserien om du vil.
Moldovan, Dag Frode Lobben, Roar Blikken og Wang Bing fikk imidlertid ingen premie i går. De måtte i stedet være med å rydde hallen.
-Helt greit, hvis alle tar i et tak går det fortere, sa Moldovan.
Han savner mer oppmerksomhet rundt "småidrettene", men ikke glamouren.
-Modum er en liten klubb, og da må alle hjelpe til. Men jeg skulle ønske at folk forsto at bordtennis er en stor idrett, selv om det ikke er det i Norge, fortsatte 33-åringen.
Han har vært proff både i Tyskland og Sverige, i tillegg til Norge. Da han vant det svenske sluttspillet med Halmstad, var det 1000 tilskuere på tribunen.
-Jeg håper det kommer litt flere til sluttspillet. Det er da det teller.

INGEN POKAL. Norges Bordtennisforbund var til stede i hallen, men ikke med pokal og medaljer.
-Det får vi senere, forklarer Dag Frode Lobben.
Han har noen slike fra før av.
I går var han ekstrahjelp da Joachim Sørensen meldte forfall grunnet barnedåp. Det klarte han greit, han vant begge doublekampene sine sammen med Wang Bing, og vant en av fire singlekamper i matchene mot Fokus og B-72.
Modum slo begge motstandere lett 8-2.
-Vi burde fått pokal nå, sa Moldovan.

OVERLEGEN. Han rister litt på hodet over eget lags overlegenhet i den norske serien. I eliteserien har de avgitt ett poeng - i helgen spilte alle lagene avslutningsrunde i Modumhallen.
-Modum vant i fjor, og så kom jeg tilbake i år og vi ble enda mer overlegne. Det er nesten ødeleggende, da de andre lagene ikke tror de kan slå oss.
-Men vi kan selvfølgelig komme til å tape i sluttspillfinalen, det er vanskeligst å være favoritt.
Men først er det semifinale, der venter Laksevåg eller Fokus. Seier der gir mest sannsynlig finale mot B-72. Begge kamper hjemme i Modumhallen. Hjemmebane i sluttspillet var den største premien for eliteserieseieren.
Det er i sluttspillet seriemesteren kåres.


Artikkeltags