Et budsjett på 800.000 kroner var nok til å sende Åskollen opp fra 3. divisjon. Nå mener ledelsen i fusjonen Drammen FK at de skal klare seg med en begrenset økning i 2. divisjon neste år.

Dersom klubben unngår nordlandspuljen tar de sikte på et budsjett rundt millionen i debutsesongen på nivå tre.

- Budsjettet er nok blant det laveste noen gang i 2. divisjon, om ikke historisk lavt, sier Richard Hagel i DFK.

- Holder dette i 2. divisjon?
- Vi skal ikke ta av selv om vi er i 2. divisjon. Vi tror det er mulig å drifte nært årets budsjett også neste år. Vi er heller ikke så opptatt av det. Vi er mest opptatt av å ha gode treningsforhold, gode trenere og gode og billige spillere, sier Hagel.

Trenerjakt

Det som utgjør forskjellen på neste års budsjett er økte trener- og reiseutgifter. La oss ta det siste først. Dersom Åskollen havner i nordlandspuljen må de påregne reiseutgifter opp mot en halv million kroner.

Deler av dette beløpet vil riktignok bli subsidiert av Norges Fotballforbund, men Drammen FK får uansett en større utgiftspost på budsjettet dersom de er uheldige med avdelingsoppsettet. På et 2. divisjonsmøte i dag får klubben en pekepinn på hvordan neste års avdelinger vil se ut.

Når det gjelder trenerjakten er Håkon Grøttland fortsatt førstevalget. I løpet av 14 dager håper DFK på en avklaring.

- Vi vet hva vi ønsker og jobber steinhardt for å få det til, sier Hagel.

Drammenseren Grøttland er for øyeblikket fusjonsklubbens eneste alternativ.
- Jeg har takket nei til en del tilbud, men ikke Drammen. Det er mye der som trigger meg. Drammen er helt klart fristende, sier Grøttland.

Det er definitivt klart at han gir seg etter to sesonger i Manglerud Star. Dersom Grøttland takker nei må ledelsen hoste opp nye kandidater. De siste års Åskollen-trener Leif Helge Nordahl står på denne listen, men han har ytret ønske om å gå over i en rolle som sportslig leder.

Spillerjakt

Den samme Nordahl jobber nå intenst med å forsterke stallen foran møtet med 2. divisjon. Drammen FK har identifisert et behov for fem-seks nye forsterkninger.
- Vi har veldig tro på den eksisterende spillergruppen, som spilte klubben opp i 2. divisjon. Vi har en gjennomsnittsalder på 23 år, sier Hagel.

Nettopp yngre spillere er fokuset til DFK.

- Nordahl har gjennomført møter med spillere fra fylket som har erfaring fra 2. divisjon. Disse spillerne er 19-20 år. De vi har vært i kontakt med er veldig interessert i Drammen FK, sier Nordahl.

- Hva med etablerte spillere fra høyere nivå?

- Det kan hende vi går for en, maksimalt to spille fra høyere nivå. Både for å øke interessen og fordi slike spillere kan øse av sin erfaring. Men vi ønsker først og fremst unge, sultne spillere og ikke mette, etablerte spillere. Vi tar ikke MIF-varianten, selv om de har lykkes med det, sier Hagel.