Hyllet på toppen av Vikersund

Vikersund hyller Daniel Tandes prestasjoner i hoppuka med et stort banner på vinduene i Vingen på toppen av verdens største hoppbakke.

Vikersund hyller Daniel Tandes prestasjoner i hoppuka med et stort banner på vinduene i Vingen på toppen av verdens største hoppbakke. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

«Go Daniel» sto det på Vingen i Vikersundbakken torsdag morgen. Flying Teamet hyller hoppukeleder Daniel-André Tande med megabanner.

DEL

(Bygdeposten) - Utrolig kult, strålte sportssjef Clas Brede Bråthen da NTB viste han bildene som ble tatt på toppen av Vikersundbakken natten etter at Tande overtok sammenlagtledelsen i hoppuka.

Det er via hoppmiljøet i Flying Team Vikersund at Tande fra Kongsberg har hoppet seg gradvis opp i verdenstoppen. Han er også ambassadør for Raw Air-rennene i den klassiske skiflygingsbakken.

LES OGSÅ: Stöckl trodde Tande brakk leggen

- Helt rått

- Det Daniel-André Tande presterer i hoppuka er helt rått. Vi gleder oss til å feire ham når han kommer hjem, men først skal vi heie ham helt inn til siste konkurranse i Bischofshofen, sier pressesjef i Skiflyvning Vikersund, Mona Lindseth.

- Med «Go Daniel» på toppen av skiflygingsbakken i Vikersund, starter vi festen og roper det utover bygda, sier Lindseth.

LES OGSÅ: Norsk hoppuke blir en realitet

Kan vinne hoppuka

Tande leder med 1,7 poeng ned til Kamil Stoch før siste renn i Paul Ausserleitner-bakken i Bischofshofen fredag ettermiddag.

22-åringen fra Kongsberg kan sikre Norges 11. seier i verdens mest prestisjefylte hoppturnering. Han kan bli første norske hoppukevinner på 10 år og tredje buskerudhopper på rad som sikrer norsk triumf. Sigurd Pettersen (2004) og Anders Jacobsen (2007) står med Norges to siste seier i firebakkersturneen.

- Daniel har allerede startet 2017 med å skrive seg inn i historiebøkene med to brakseirer. Det er stort for hoppmiljøet i både Kongsberg og Vikersund. Og det lover veldig godt for resten av verdenscupen, med en lokal hopper i ledelsen kan det nesten ikke bli mer spennende, sier Lindseth.

LES OGSÅ: Tande tok Buskerud-rekorden

Reserveløsninger

Raw Air er den nye norske hoppturneringen. Den starter i Holmenkollen og avsluttes i Vikersund i midten av mars. Det skal hoppes ti dager i strekk, med renn også innlagt i Lillehammer og Trondheim.

Den store skrekken for Raw Air-sjef Arne Åbråten er avlysninger. Det vil ødelegge mye for det som skal bli tidenes mest intense hoppturnering.

I ti dager på rad skal verdens beste hoppere konkurrere. Da må arrangørene ha reserveløsninger.

- Vi må innfri allerede i det første året. Rennene må gå som oppsatt, så langt det lar seg gjennomføre. Det handler om sikring av bakker, ha reservearenaer der vi har mulighet (Trondheim og Lillehammer) og logistikken med transport og overnatting må flyte, sier Åbråten.

LES OGSÅ: – Enda tøffere og enda råere

Nytt spor

Vindseilet i Holmenkollen skal forbedres, mens Vikersundbakken får nytt spor. Det legges voldsomme ressurser, både økonomisk og menneskelig i nyvinningen.

- Vi har satt noen kriterier. I Lillehammer og Trondheim vil normalbakken også være klargjort, slik at vi i all hast kan flytte ned rennene. Vi vurderer det samme i Vikersund, men det er et større skifte å flytte fra skiflyging til en bakkestørrelse på 117. Det gjelder både underholdningen og infrastrukturen. Det blir lenger å flytte TV-rigg.

Mildværet i mars kan bli en utfordring, spesielt når skiflyging avslutter Raw Air med tre konkurranser.

- Vi får et nytt spor i Vikersund. Det gjør at gjennomføringsmuligheten er bedre enn med det gamle sporet, forsikrer Raw Air-sjefen.

Onsdag kveld startet dessuten snøkanonene for fullt i verdens største skibakke i Vikersund. I løpet av noen få dager med god kulde vil snøen til hopprennet være sikret.

Artikkeltags