(Bygdeposten)

For Stöckl vil ha en samling på snø før avreisen til Ruka, hvor sesongen åpner 25. november. Da må minusgradene sette inn. Kanskje blir landslagssjefen bønnhørt av værgudene, for det er meldt kraftig snøfall over Sør-Norge allerede fredag.

– Bra, vi vil ha snø nå, sier Stöckl fra bassengkanten i Fuerteventura.

– Det står mellom Lillehammer og Vikersund, men vi foretrekker Vikersund denne gangen. Bakken er litt mer krevende der, og det er en fordel før åpningen i Kuusamo, sier Stöckl til NTB.

LES OGSÅ: Store kutt i videregående skole

Uklart laguttak

Han har langt på vei bestemt seg for hvilke sju hoppere som får delta i sesongstarten.

– Jeg er mer eller mindre sikker, men hopperne må være i form. Laget er ikke 100 prosent tatt ut, men vi har sju plasser. Fem av dem er i utgangspunktet A-landslagets, mens Joachim Bjøreng har hoppet inn en kvoteplass. Han får den om han holder formen ved like. I tillegg skal vi ha ytterligere én hopper inn for skadde Kenneth Gangnes, sier østerrikeren.

Han skal i samtaler med trenerne i toppidrettssatsingen, Thomas Lobben, Henning Stensrud og Roy Erland Myrdal, om hvem som trolig får den siste plassen.

– NM-resultatene fra sist helg blir viktig. Samtidig håper jeg å få den omtalte samlingen, som fort kan vise seg avgjørende, sier Stöckl.

LES OGSÅ: Mosjonistenes nye Mekka

På tur med pensjonistene

Han forteller om fine, men beintøffe dager i varmere strøk.

– 20-25 grader. Ikke for varmt, men behagelig. Vi snakker vel ikke akkurat om akklimatisering foran vintersesongen. Men det er flere som trekker hit på denne tiden. Det er mange pensjonister her, mens dere andre er hjemme og jobber, gliser Stöckl.

Før han blir langt mer alvorlig:

– Her får vi ordentlig fysisk og teknisk trening uten forstyrrelser. I ro og fred kan vi diskutere ting og planlegge sesongen. Det er store ting som venter i vinter. Vi restituerer foran en lang sesong. Det er fint med litt sol i kroppen foran en lang vinter. Dette bryter opp litt, og jeg mener det er viktig for å unngå brakkesyke når alvoret starter for fullt om tre uker, sier landslagssjefen.

Østerrikes landslag har også hatt en periode i Syden i høst.

LES OGSÅ: Rasket med seg alt

Hemmelighetsfull skomakker

I det skjulte jobber Stöckl med utviklingen av den mye omtalte karbonskoen. Den er ikke klar til sesongstart.

– Vi har gjort endringer på den skoen som Fredrik Bjerkeengen testet en del. Det er ikke den samme skoen vi har laget nå. Det er en lang prosess. Vi har en idé om hva vi vil ha, men det er vanskelig å bygge den perfekte skoen. Den er uvant for hopperne, sier Stöckl hemmelighetsfull.

– Men plutselig kommer du med de nye skoene til hoppuka og hopper fem meter lenger?

– Det er et drømmescenario, men jeg tror ikke det er mulig å hoppe så mye som fem meter lenger med nye sko. Husk at man har hoppet i 15 år med den nåværende skoen, sier suksesstreneren.

LES OGSÅ: – Det verste som kan skje er vel at vi lander med trynet først i ei bjørk