I fjor endte gultrøyene som nummer fire i sin avdeling med 40 poeng. Asker vant suverent med 60 poeng, men det skilte bare fire poeng fra Åskollen og opp til serietoer Åssiden, og et poeng opp til Konnerud som ble nummer tre. Nå skal "Kollen" bli nest best i by'n bak SIF, og kjempe helt i toppen i 3. divisjon.
-Vi var for ustabile på grunn av liten stall, mye skader og en dårlig sesongoppkjøring. Vi avga poeng mot flere av bunnlagene, forteller Lars-Christian Stokka (32), kaptein på laget.
Stokka mener de nødvendige grepene er blitt gjort for å unngå de samme blemmene denne sesongen.
-Stallen er blitt styrket. Nå er vi 22 mann, og har mer å gå på dersom spillere blir skadet, forteller han.
Karan Bhandari fra Drafn og Nikola Gresko fra Bærum er to av de nye spillerne laget har sikret seg i stallen. I tillegg har Jørgen Børsum byttet klubb og blitt gjenforent med broren Espen.
-Dette er spillere som definitivt styrker laget. De går rett inn i førsteelveren. I tillegg har vi hentet inn andre yngre spillere som vi ønsker å satse på, sier Richard Hagel, leder i Åskollen fotballklubb.

SKADER. Mye skader ødela oppkjøringen til forrige sesong. Denne gangen har de gulkledte guttene hatt en mye bedre start. I vinterserien endte de på annenplass - kun slått på målforskjell av Konnerud, og i den første kvalikrunden til NM tirsdag ble Jevnaker slått 2-0.
-Oppkjøringen har vært veldig god, og vi har fått trent godt helt siden november. Vi er mye bedre rustet i år enn i fjor, sier Stokka.
For å skape en helhet og entusiasme i klubben har det også blitt satset på supporterutstyr.
-Denne sesongen har vi laget egne "Åskollen-wristbands". I tillegg har vi skjerf, pins og vimpler. Alt dette gjør vi for å knytte klubben sammen. Vi er en vennegjeng like mye som en fotballklubb, sier Hagel.

I TOPPEN. Med en ren Buskerud-avdeling denne sesongen, satser Åskollen nå på å være med å kjempe i toppen.
-Målet vårt denne sesongen er topp tre, men topp tre kan også bety førsteplass, sier Hagel.
Selv om det ikke er noen Oslo-lag med i avdelingen, tror Åskollen-spillerne det kommer til å bli en jevn og hard sesong.
-Buskerud-fotballen har hevet seg veldig de siste årene, og det kommer til å bli tøft og tett i toppen, fortsetter Hagel.
Han regner med at kampen om de øverste plassene kommer til å stå mellom Konnerud, Kongsberg, Jevnaker, Åskollen og Birkebeineren, med Åssiden og SIF 2 som outsidere.
-Og da har vi nevnt halve tabellen. Dette kommer til å bli moro, avslutter Hagel.