Vil nekte Nøtteberget adgang til Stabekkbanen

Artikkelen er over 19 år gammel
DEL

STABÆK: Stabæk vil ha politi tilstede på Stabekkbanen onsdag, og nekte Mjøndalens supportergruppe, Nøtteberget, adgang til banen.
Samtidig ba Stabæks styre, i brevs form, Norges Bandyforbund om tilbakemelding på om det får noen konsekvenser for klubben dersom de trekker seg fra semifinalekampen, eller legger kampen til Valle Hovin uten å åpne banen for publikum.
- Vi finner oss ikke i den oppførselen MIF-supporterne har vist gjennom hele denne sesongen, og kommer til å reagere selv dersom Bandyforbundet nå ikke foretar seg noe drastisk, sier Forfang. Stabæk har også sendt brev til de andre semifinalistene, Røa, Mjøndalen og Solberg, hvor de skriver at Nøtteberget ikke lenger er velkommen til Stabæks hjemmekamper.
- Det har vært mange graverende episoder denne sesongen, som trakassering av Stabæks russiske spillere og deres familier, voldelig oppførsel mot publikum og presse, hærverk på eiendom og alkoholpåvirket oppførsel på idrettsarrangement, står det i brevet fra Stabæk.
Vidre påpeker Stabæk Bandy at Nøttebergets oppførsel er i ferd med å ødelegge den positive opplevelsen folk har av bandysporten, og at Stabæk ikke kan se på en slik utvikling uten å reagere.
I slutten av brevet fra Stabæk Bandy står det også at klubben er frustrert over å registrere Norges Bandyforbunds manglende vilje og evne til å løse dette alvorlige problemet for bandysporten.
- Ja, det er riktig at vi mener at Norges Bandyforbund har vist beslutningsvergring i denne saken. Alle andre norske særforbund her i landet ville ha foretatt seg noe med så alvorlige episoder. Bandyforbundet derimot har ikke gjort noe, og det er helt bevisst fra Stabæks side å offentliggjøre disse brevene før trekningen av semifinalene, sier Forfang.
- NBF har nemlig helt tydelig latt være å foreta seg noe i påvente av trekningen. På den måte har de vel håpet at de kunne unngå hele problemet dersom de var så «heldige» at Stabæk og Mjøndalen ikke trakk hverandre som motstandere i semfinalen, sier Forfang, som heller ikke ble spesielt imponert over Bandyforbundets handlekraft i går, etter at det ble klart at Stabæk og Mjøndalen møtes i semifinalen også.
- Bandyforbundet har bestemt at den første semifianalekampen mellom Stabæk og Mjøndalen spilles på Stabekkbanen førstkommende onsdag. Så lenge Stabæk Bandy garanterer for vaktholdet på kampen, og Mjøndalen IF har sagt at de vil hjelpe Stabæk med å passe på slik at uønskede individer blant Nøtteberget ikke slipper inn, fant vi ingen grunn til å flytte kampen til nøytral bane eller å stenge publikum ute, sier presidenten i Bandyforbundet, Kjell Hovland Olsen fra Drammen.
Hovland Olsen er heller ikke enig i Stabæks kritikk av Bandyforbundet og mener at NBF har behandlet bråket mellom de to klubbene slik de skal gjøre.
- Vi oversendte saken til vårt domsutvalg som har behandlet den første episoden på Vassenga. Her ble det vedtatt at klubbene skulle få irettesettelser, mens det skulle reageres strengere dersom episodene gjentok seg.
- Og bråket på Stabekkbanen fredag for litt over en uke siden skal snart opp i domsutvalget. Semifinalekampene spilles likevel som planlagt, sier Hovland Olsen, og legger til at det ikke er garantert at returkampen mellom Stabæk og Mjøndalen går på Vassenga på søndag.
- Dersom det blir bråk også på onsdag, kan det hende at vi foretar oss noe med returkampen, sier Hovland Olsen.
Det svaret er imidlertid Einar Forfang i Stabæk Bandy ikke fornøyd med. Han håpet at NBF hadde foretatt seg noe i går, og sier følgende:
- Det er utrolig at NBF ikke foretar seg noe. Det er jo helt tydelig at det bare er styret i bandysekjsonen i NBF som ikke ser hvor alvorlig dette problemet er, sier Forfang, som ikke kan love at kampen mot Mjøndalen spilles på Stabekkbanen onsdag, selv om Bandyforbundet har bestemt det.
- Vi har bedt Bandyforbundet om svar på to ting: Kan vi legge kampen til en annen bane og kan vi stenge publikum ute? På det første spørsmålet har vi fått det svar at vi kan spille kampen hvor vi vil. Det andre spørsmålet har imidlertid ikke fått svar på enda, og før vi får dette svaret kan vi ikke si at kampen blir spilt på Stabekkbanen onsdag, sier Forfang, som heller ikke vil utelukke at Stabæk Bandy bestemmer seg for å trekke seg fra årets semifinalekamper, selv om den løsningen ikke er så sannsynlig.
Samtidig sier Forfang at han mener at NBF for lengst burde ha behandlet saken i sitt domsutvalg og ha gitt Mjøndalen IF en saftig bot.
- Det er jo MIFs ansvar å holde styr på sine supportere, og en kraftig bot fra NBF ville kanskje ha fått klubben til å våkne, sier Forfang.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags