- Vinn eller forsvinn for DFK

Drammen-trener Håkon Grøttland setter press på sine spillere når han nå karakteriserer dagens kamp mot Fyllingen som «vinn eller forsvinn».

Drammen-trener Håkon Grøttland setter press på sine spillere når han nå karakteriserer dagens kamp mot Fyllingen som «vinn eller forsvinn».

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Hvis Drammen FK snubler mot Fyllingen i dag kan tabelljumboen forberede seg på 3. divisjonsspill neste sesong.

DEL

DRAMMEN: Det mener trener Håkon Grøttland. I hele år har han messet om neste kamp og fremstått tilsynelatende rolig. Men nå ser ikke Grøttland lenger noen grunn til å pakke inn ordene i bomull.
I stedet sier han det som er:

- Denne kampen er vinn eller forsvinn for oss. Vi nærmer oss veldig det punktet der kun teori kan redde oss.

Drammen Fotballklubb ligger dønn sist i 2. divisjon avdeling 3 med fattige fem poeng. Det er hele 11 poeng opp til trygg grunn med 12 kamper igjen å spille.

- Det er grenser for hvor lenge vi kan snakke om neste kamp. Nå gjelder det. Vi trenger poeng, sier Grøttland.

Neste helg møter DFK den suverene serielederen Sandnes Ulf. I den kampen er det lite håp om poeng. Grøttland ser derimot vinnersjanser i flere av de siste ti oppgjørene, men Drammen trenger å ha en viss kontakt med lagene over på tabellen før innspurten.

LES OGSÅ: Glapp for Drammen FK

Og det er kun seier mot Fyllingen som kan gi dem det.

- Vi gleder oss til kampen. Det skal være fullt mulig å feie dette laget av banen, sier Grøttland.
I det motsatte oppgjøret i Bergen var Drammen faktisk best i store perioder av kampen, men endte likevel opp med 0-2 i bagasjen.

- Jeg har ikke brukt så mye tid på Fyllingen, men de spiller 4-4-2, er veldig direkte i stilen og slår en del langt. Et lag som står godt til oss, sier Grøttland.

LES OGSÅ: Nytt tap for Drammen FK

Cupfinalisten fra 1990 har plukket 14 av sine 17 poeng på hjemmebane denne sesongen. Det gjør gultrøyene til det nest dårligste bortelaget i avdelingen. Kun DFK er svakere på reise.

På Drammens lag kommer Simen Amundsen inn i midtforsvaret i stedet Fredrik Tjønnøy, som har forlatt klubben til fordel for studier i USA. Ellers får veteranspissen Lars Christian Stokka sin andre kamp fra start denne sesongen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken